Tilaisuudessa julkistettiin Huuhkajien lisäksi myös U17 ja U21 maajoukkueet. Kuvassa päävalmentajat Erkka V. Lehtola (U17), Markku Kanerva (Huuhkajat) ja Mika Lehkosuo (U21).

Teksti ja kuvat: Martin Engberg

Keskiviikon Huuhkajien mediatilaisuudessa oli odottavainen tunnelma. Valittaisiinko Huuhkajien joukkueeseen toivottuja uusia kasvoja? Tilaisuudessa kuultiin muun muassa rehellisiä perusteluita pelaajavalinnoista ja mielipiteitä tulevasta jatkokarsintaottelusta.

 

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva asteli estradille hymyileväisenä. Kanerva avasi puheenvuoronsa mainitsemalla EM-jatkokarsintojen olevan odotettu tapahtuma, pelaahan Huuhkajat näissä karkeloissa ensimmäistä kertaa. Huuhkajat ovat viimeksi pelanneet viime vuoden marraskuussa San Marinoa vastaan. Päävalmentaja Kanerva mainitsikin, että Wales vierasotteluun on ollut hyvin aikaa valmistautua. 

 

“Ei se tietenkään optimaalinen tilanne ole…”

Huuhkajien valmistautuminen tärkeään jatkokarsintaotteluun on ollut hieman kyseenalaista. Vuosien varrella Suomen jalkapallomaajoukkue on pelannut ystävyysotteluita alkuvuodesta, tänä vuonna kyseisiä otteluita ei pelattu. Mikä tähän on ollut syynä?

“Ei se tietenkään optimaalinen tilanne ole, että on ollut neljä kuukautta ilman otteluita”, Kanerva summaa tilannetta.

“Tehtiin yhteistyötä Ruotsin kanssa ja ajatuksena oli saada miniturnaus aikaan. Se lähinnä kaatui siihen, ettei saatu kasattua tarpeeksi pelaajia.” 

Tilannetta hankaloitti myös se, että osa pelaajien seurajoukkueista ei halunneet päästää tärkeitä pelaajia leirille tähän aikaan kaudesta. Joukkueen yhteishengen ja pelituntuman uskotaan kuitenkin löytyvän nopeasti, sillä joukkueessa on paljon pelaajia, joilla on kertynyt runsaasti yhteisiä maaottelu kokemuksia.

 

“Positiivinen ongelma”

Pelaajien terveystilanne näyttää toistaiseksi hyvältä. Kanerva kuvaili tilannetta “positiiviseksi ongelmaksi”, koska vaihteeksi on paljon terveitä pelaajia jotka valita joukkueeseen. Yksi isoimmista valopilkuista Huuhkajien ryhmässä on Oliver Antman, joka on tehnyt paluun pelikentille vakavasta nivusvammasta toivuttuaan. EM-karsintojen tehomiehenä toimineen Antmanin paluu on kannattajien keskuudessa varmasti herättänyt helpotusta. Myös Hamburger SV:n Anssi Suhonen on jälleen Huuhkajien käytettävissä. 23-vuotias keskikenttäpelaaja kärsi kahdesti pohjeluun murtumisesta puolen vuoden sisään, mutta on päässyt takaisin peliminuuttien makuun. Päävalmentaja Kanerva mainitsi ainoaksi poissaolijaksi loukkantumisen takia puolustaja Leo Väisäsen.

 

“Vahva tiimi”

Markku Kanerva nimesi 25 pelaajaa, jotka matkustavat Bristoliin, Englantiin, valmistautumaan otteluun. Kannattajien keskuudessa Topi Keskinen on ollut yksi toivotuimmista nimistä Huuhkajien joukkueeseen. Häntä ei vielä toistaiseksi joukkueessa kuitenkaan nähdä, sillä U21 maajoukkueen päävalmentaja Mika Lehkosuo oli valinnut hänet ryhmäänsä. Lupaava 21-vuotias Keskinen tullaan varmasti näkemään Huuhkajissa lähitulevaisuudessa.

 

Huuhkajien joukkue EM-jatkokarsintoihin:

Maalivahdit: Lukas Hradecky, Jesse Joronen, Viljami Sinisalo.

Puolustajat: Robert Ivanov, Richard Jensen, Arttu Hoskonen, Miro Tenho, Matti Peltola, Nikolai Alho, Jere Uronen, Pyry Soiri.

Keskikenttäpelaajat: Ilmari Niskanen, Glen Kamara, Rasmus Schüller, Kaan Kairinen, Robert Taylor, Robin Lod, Anssi Suhonen.

Hyökkääjät: Daniel Håkans, Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo, Benjamin Källman, Marcus Forss, Fredrik Jensen, Oliver Antman.

 

Suomi kohtaa Walesin Cardiffissa EM-jatkokarsinnoissa 21.3. torstaina kello 21.45.