Rauman Lukon ja Helsingin IFK:n välinen sarja on venynyt jo kuudenteen otteluun. IFK:n hyökkääjä Julius Nättinen arvioi Trombitille, että kotona stadilaiset ovat ehkä yrittäneet liian vaikeaa peliä.

Teksti: Olavi Ryhänen

Helsingin IFK:lla on tänään katkon paikka Nordiksella, jo kolmannen kerran ottelusarjassa. Aiemmat pelit Raumalla ovat olleet tasaisia, mutta Lukko ei kahdessa ensimmäisessä kotiottelussaan ollut yhtä tehokas kuin IFK.

Helsingin molemmat ottelut ovat venyneet aina jatkoajalle asti vähämaalisina.

”Vieraissa on maalipaikkojen suhteen oltu tylympiä. En tiedä sitten, onko peli täällä kotona tarpeeksi simppeliä”, IFK:n Julius Nättinen kommentoi Trombitille

Ottelusarja on näyttänyt jääkiekon maalipaikkojen tehottomuuden ja tehokkuuden eron. Rauman Lukko on pitkälti hallinnut otteluita, mutta ei ole onnistunut maalinteossa toisin kuin IFK.

Ottelussa numero kolme tehokkuus tuli eniten esiin. Lukko hallitsi ensimmäisen erän alun, mutta IFK onnistui silti tekemään kolme maalia erään ja passitti Lukon maalivahdin Artyom Zagidulinin vaihtopenkille.

”On ne tietenkin isoja onnistumisia, että pystyy vieraskaukalossa yhteen erään tekemään kolme maalia. Se on hyvä meille ja me tiedetään, että siihen pystytään. Onnistumisista huolimatta meidän täytyy parantaa peliä. Lukko on hyvä joukkue, ja nämä ovat tiukkoja pelejä olleet kaikki”, Nättinen analysoi ottelusarjan kulkua.