Nuoresta iästään huolimatta Piia Korhonen on noussut eurooppalaisten lentopalloilijoiden eliittiin. 22-vuotias Eurasta lähtöisin oleva hakkuri harjoittaa tällä hetkellä ammattiaan Saksan pääsarjassa pelaavan Dresdner SC:n riveissä, mutta toivoo tulevaisuudessa nousevansa vielä kovemmille kentille.

Korhosen edustaman Dresdner SC:n kausi päättyi jopa hieman yllättäen viime lauantaina, kun he hävisivät puolivälierissä Aachenille otteluin 3-1. Puhelimitse tavoitetusta suomalaishakkurista huokui pettymys hävityn playoff-sarjan jälkeen.

– Vähän on haikeat fiilikset. Olimme selkeä ennakkosuosikki ja kaikilla oli todella kova usko jatkoon pääsystä. En tiedä osasiko vastustajakaan odottaa tätä, mutta meille ja meidän faneille lopputulos oli melkoinen yllätys.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Hands in for playoffs💥

Henkilön Piia Korhonen (@piiahennamarianne) jakama julkaisu

Suomalaishakkurin kausi oli kokonaisuudessaan todella repaleinen. Korhonen koki lentopallouransa ensimmäisen suuremman loukkaantumisen kesäkuussa 2018 Kultaisen liigan ottelussa Unkarissa, ja vammasta toipuminen kesti aina tammikuulle saakka.

– Hyökkäyksestä alastullessani nilkkani pyörähti ympäri, jonka seurauksena kaikki nilkkani siteet katkesivat ja sain siihen luumustelman. Muuteman kerran koitin tulla pelikentille hieman liian aikaisin, ja paraneminen otti takapakkia. Vasta tammikuussa pääsin takaisin pelaamaan ja pikkuhiljaa peli alkaa olla totutulla tasolla.

Kuten monille urheilijoille, myös Korhoselle toipuminen ensimmäisestä suuremmasta loukkaantumisesta oli hankala.

– Ensimmäiset pari viikkoa loukkaantumisen jälkeen tuntui, että minulla olisi jonkun toisen henkilön käsi eikä ollut oikein totuttua kontrollia palloon. Se oli minulle täysin uusi kokemus. Toistojen myötä saatiin kuitenkin tuntuma palautettua.

Korhonen kirjoitti vuoden jatkosopimuksen seuransa kanssa joulukuussa, joka kattaa ensi kauden. Vaikka hakkurilla on jo mielessä kovemmat haasteet, loukkaantumisen jälkeen vuoden jatkosopimus oli euralaiselle oikea ratkaisu.

– Loukkaantumisen jälkeen tämä tuntui oikealta jäädä vielä vuodeksi. Täällä on todella hyvät olosuhteet, liiga ja joukkueesta pidetään hyvää huolta. Tavoite on nousta vielä kovempaan sarjaan pelaamaan, ja kehittyä paremmaksi pelaajaksi mitä oli ennen loukkaantumista. Esimerkiksi Turkki, Italia tai Venäjä kiinnostaa, mutta ehkä mieluiten Italia.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

🌚🏐 #EuroLeagueW #parastapaikanpäällä #teamfinland

Henkilön Piia Korhonen (@piiahennamarianne) jakama julkaisu

Korhonen kertoo unelmoineensa pitkään pelaamisesta ulkomailla. Kun tämä unelma toteutui kaksi kautta sitten juuri Dresdner SC:n riveissä, on uudeksi tavoitteeksi muodostunut pelaaminen vielä kovemmissa sarjoissa.

Vaikka Korhonen etsii uusia haasteita ulkomailta, uskoo hän myös suomalaisen Mestaruusliigan kehittyneen viime vuosina. Matkaa esimerkiksi Saksalaiseen Bundesligaan on kuitenkin vielä.

– Olen muutamia Mestaruusliigan otteluita katsonut tällä kaudella ja tuntuu, että sinne on otettu enemmän ulkomaalaisia pelaajia. Se on tuonut selvästi oman lisänsä ja vahvuutta sarjaan. Nämä Suomeen tulevat ammattilaiset ovat antaneet esimerkkiä nuoremmille, mikä osaltaan nostaa koko ajan tasoa. Täällä Saksassa lentopallo on isommassa asemassa kuin Suomessa, ja jokainen peli on iso tapahtuma. Otteluita mainostetaan paljon ja paikalla on todella paljon faneja. Suomessa ei olla vielä ihan sillä tasolla.

 

Toimittaja: Niko-Petteri Mikola

Kuva: Pixabay