Helsingin IFK:n kausi on ollut hyvinkin nousujohteinen. Joukkueen takuumiehenä on toiminut ensimmäistä kauttaan ykkösmaalivahtina liigassa pelaava nuorukainen.

Teksti: Henri Hokkanen

Roope Taponen on tullut vakuuttavasti sisään suomalaiseen jääkiekkoliigaan. IFK:n alkukausi oli heikko, mutta Taponen on toiminut joukkueen selkärankana. Nuori veskari on kestänyt hyvin pääkaupungin kirkkaat valot.

Puolivälierät ovat alkaneet IFK:n kannalta mallikkaasti. Avausottelussa helsinkiläiset hakivat ensimmäisen kiinnityksen Raumalta vakuuttavan esityksen jälkeen. 

Taposen selän taakse valahti ainoastaan yksi kiekko.

Puolivälieräsarjan toinen ottelu pelattiin Helsingissä. Ottelussa molempien joukkueiden maalivahdit nousivat joukkueidensa tärkeimmiksi pelaajiksi, kun varsinainen peliaika päättyi maalittomasti. Jatkoajalla IFK oli vahvempi.

“Meillä oli todella hyvä alivoima, tapettiin monta minuuttia alivoimaa ja ansaittiin kyllä voitto”, Taponen kertaa.

Helsingin ja Mestiksen kiertolaisesta ykkösvahdiksi

IFK varmisti toisen kiinnityksen jatkoajalla Iiro Pakarisen voittomaalilla, joka tuli noin kuuden minuutin pelin jälkeen.

Roope Taposella on nyt tilillään kaksi pudotuspeliä liigassa, ja päästettyjä maaleja ainoastaan yksi.

“Se oli pomppu sinne tai tänne, ja onneksi se pomppi tänään meille”, kommentoi Taponen ottelun jälkeen.

 

Taponen pelaa liigauransa ensimmäisiä pudotuspelejä.
(Kuva: Kari-Rinta Rahko)

Taponen on Nummelan NuPS:in kasvatteja. Espoossa syntynyt maalivahti on edustanut juniorivuosina molempia helsingin suurjoukkueita, IFK:ta ja Jokereita.

Kokemusta löytyy myös muutaman kauden verran Mestiksestä: Kiekko-Espoosta sekä Jokipojista. Nyt Taponen on vakiinnuttanut paikkansa ykköstorjujana Helsingin IFK:n riveistä.

 

Lukolla pakkovoiton paikka

IFK matkaa keskiviikkona Raumalle kolmanteen osaotteluun. Taponen painottaa, että mitään ei ole vielä voitettu.

“Ei pidä lähteä juhlimaan vielä mitään, ottelusarja on pitkä.”

Kolmas ottelu on raumalaisille elintärkeä, mikäli he mielivät edetä välieriin.

“Kolmannessa ottelussa ei lähdetä liikaa miettimään vastustajaa, vaan mietitään enemmän oman joukkueen pelin kautta”, tiivistää Taponen.