Wolves nousi viime kauden päätteeksi Valioliigaan ja kauden edetessä on tullut selväksi, että joukkue on sopeutunut täysin korkeimman sarjatason kuvioihin.

Sarjataulukon seitsemättä sijaa hallussaan pitävä Wolverhampton Wanderers aloitti valmistautumisen Valioliigakauteen oikealla tavalla. Seura ei ostanut viime kesänä uusia pelaajia silmittömästi ostamisen ilosta, vaikka joukkue hurjan summan rahaa käyttikin, noin 90 miljoonaa euroa.

Portugalilaisen superagentti Jorge Mendesin johdolla Wolvesin riveihin liittyivät muun muassa Sportingin ja Portugalin maajoukkueen pitkäaikainen ykkösmaalivahti Rui Patrício, Atlético Madridin laitapuolustaja Jonny Castro sekä Benficasta lainattu meksikolaishyökkääjä Raúl Jiménez, joka on vastannut odotuksiin iskettyään tällä kaudella jo kunnioitettavat 12 maalia.

Ihmetystä herättää, miksi joukkueessa pelaa yhteensä kymmenen pelaajaa Portugalista ja Espanjasta, joista kahdeksan on portugalilaisia. Tähän löytyy looginen selitys, sillä pelaajahankintojen taustalla häärivät Mendes yhdessä päävalmentaja Nuno Espírito Santon kanssa, joka on myös portugalilainen.

Pahennusta varmasti Brittein saarilla aiheuttaa juuri joukkueen rakenne. Edellisessä Valioliiga-ottelussa Chelseaa vastaan Wolvesin avauksessa oli vain ja ainoastaan yksi englantilainen pelaaja, kapteeni Conor Coady. Kentällä kävi toinenkin englantilaispelaaja, kun joukkueen 19-vuotias huippulupaus Morgan Gibbs-White päästettiin irti viimeiselle kymmenminuuttiselle. Wolverhampton ei kuitenkaan missään nimessä ole ainoa seura, jossa kokoonpano täyttyy ulkomaalaisista pelaajista. Itse asiassa samassa ottelussa Chelsean avaukseen ei mahtunut ainuttakaan englantilaista. Peli päättyi 1-1 -tasatulokseen.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Wolves pelaa nykyisellä miehistöllään Nunon komennuksessa niin upeaa jalkapalloa, että joukkueen tämänhetkistä sarjasijoitusta ei voi pitää yllätyksenä. Varsinkin keskikentän kaksikko Rúben NevesJoão Moutinho kestää vertailun kaikkia liigan kärkijoukkueita vastaan. Nähtäväksi jää millaisia hankintoja seura tulee tekemään tulevana kesänä. Todennäköistä on, että pelaajaliikenne Etelä-Euroopasta Wolverhamptoniin tulee jatkumaan niin pitkään kuin parivaljakko Mendes – Nuno vaikuttavat asioihin.

 

Toimittaja: Sampsa Suikkanen

Kuva: Pixaby