Vuonna 1996 perustettu SB-Pro on saavuttanut paljon naisten salibandyssa seuran 22 vuoden olemassaolon aikana. Nurmijärvi on vieras paikkakunta monelle suomalaiselle, mutta moni asia mahdollistaa sen, että sieltä on kotoisin hallitseva Suomen mestari.

SB-Pron naisten liigajoukkue on ollut kaudesta 2009-10 lähtien aina mitaleilla ja seura pääsi juhlimaan viime kauden päätteeksi historiansa toista Suomen mestaruutta, kun nurmijärveläiset kukistivat Tampereen Classicin Hartwall Arenalla pelatussa Superfinaalissa maalein 3-2. Menestyksen takana oli hyvin suunniteltu ja toteutettu työ seuran sisällä, joten mestaruuden uusiminen on joukkueelle täysin realistinen tavoite.

– Meillä on tarkkaa työtä tehty jo pitkän aikaa. Hemmetin hyvät taustat ja joukkueen rakentaminen aloitettiin ajoissa [viime kaudella] ja tällä kaudella sama juttu, niin kyllä tässä on mahdollisuudet uusia mestaruus. Pieniä vaihdoksia tuossa valmennuksessa kävi, mutta tällä hetkellä näyttää hyvältä, kertoo SB-Pron joukkueenjohtaja Janne Raatikainen.

Joukkueen toiminnan kannalta Nurmijärven kunnan tuki on Raatikaisen mukaan todella tärkeä. Viime kauden aikana SB-Pro pääsi myös uudelle kotiareenalle, upean Arkadia Hallin valmistuttua.

– Nurmijärven kunnan merkitys on erittäin iso. Nämä kaikki hallit ja puitteet, mitä ne ovat järjestänyt ja mahdollistanut meille. Olemme erittäin kiitollisia siitä yhteistyöstä, mitä heidän kanssa tehdään.

Yleisö on löytänyt varsin hyvin paikalle joukkueen kotiotteluihin uuden hallin myötä. Seuran taloustilanne on kehittynyt samalla mukavasti.

– Tällä hetkellä puhutaan 250-300 [katsojan] keskiarvosta. Se on erittäin iso verrattuna siihen, mitä se on Campossa (Campo Center) ollut ja tietenkin kaikki muu rahallinen tuotto, mitä se meille mahdollistaa. Kahviotuotot meni aikaisemmin muualle ja nyt ne jää meille eli jopa taloudellinen tilanne on parantunut huomattavasti, kun saatiin oma halli.

Yhteistyökumppanit ovat joukkueen kivijalka. Seura elää ja hengittää heidän tukensa ansiosta.

– Pelaajat toistaiseksi maksavat tästä lystistä ja kaikki vapaaehtoiset ketkä meillä täällä on, ei ota yhtään fyrkkaa. Salit on kalliita ja koko sarjaa on kallista pyörittää. Se on elinehto, että saadaan hyviä yhteistyökumppaneita tähän ympärille.

SB-Pro on pelannut tällä kaudella liigassa 10 ottelua, joista saldona on seitsemän voittoa ja kolme tappiota. Joukkue on sarjataulukon toisella sijalla, kaksi pistettä piikkipaikkaa pitävän porvoolaisen PSS:n perässä. Liiganaisilla on jäljellä vielä kaksi ottelua tämän vuoden puolella, kun vastaan asettuvat vieraspelissä Koovee ja kotona ÅIF. Raatikainen on luottavaisin mielin, että joukkue nappaa otteluista täydet pisteet.

– Kyllä minä näkisin, että se on ihan täysi mahdollisuus. Koovee tulee olemaan kotona hankala vastustaja, mutta Kujalan Elina hyppää kehiin mukaan perjantaina ja tuo vähän lisää vahvuutta tähän meidän joukkueeseen. Meillä on muutamat sairastumiset ja pitkäaikaisloukkaantuneet vielä, mutta kyllä minä näen, että kuusi pistettä on erittäinkin mahdollista.

 

Toimittaja: Sampsa Suikkanen

Artikkelikuva: Anni Sulonen