Everton ja Tottenham kohtasivat molemmille erittäin tärkeässä ottelussa Valioliigassa maanantai-iltana. Peli päättyi pistejakoon.

Teksti: Veikka Lokka

Pelissä oli molemmilla joukkueilla suuret panokset. Everton taistelee säilymisestään, kun taas Tottenham kilpailee pääsystä Mestareiden liigaan.

Everton saapui Goodison Parkilla pelattuun otteluun ilman tappioita edelliseen kolmeen otteluun, ja nyt se onnistui venyttämään tappiotonta putkeaan neljän pelin mittaiseksi.

Tottenham puolestaan oli voittanut edellisistä viidestä pelistään vain yhden. Pohjoislontoolaiset ovat muutenkin erittäin sekavassa tilassa. Antonio Conte sai potkut ennen maajoukkuetaukoa, ja italialaisen apuvalmentaja Cristian Stellini nimettiin Spursin päävalmentajaksi loppukauden ajaksi.

Spurs ei onnistunut voittamaan Harry Kanen maalista huolimatta. (Kuva: @spursofficial, Instagram)

 

Peli roihahti toisella puoliajalla

Ensimmäisellä puoliajalla ei ilotulituksia nähty. Ensimmäiset 45 minuuttia olivat tasaista vääntöä, eikä kumpikaan joukkue päässyt huippupaikoille. Lähempänä kävi Tottenham Harry Kanen puskulla 16. minuutilla.

Toinen puoliaika kuitenkin tarjosi viihdettä myös ensimmäisen puolesta. Kaikki alkoi 58. minuutilla, kun Evertonin keskikenttäpelaaja Abdoulaye Doucoure ajettiin ulos todellisen typeryyden seurauksena. Ranskalainen huitaisi Harry Kanea kädellä naamaan.

Sen jälkeen Tottenham otti ottelun haltuunsa. Hallinta palkittiin, kun Michael Keane rikkoi Cristian Romeroa rangaistuspotkun arvoisesti. Spurs-tähti Harry Kane laukoi pallon varmasti maaliin rangaistuspilkulta.

Hyvin erikoisesti Tottenham ei kuitenkaan pitänyt peliä hallussaan. Johtoasemasta ja miesylivoimasta huolimatta Spurs luovutti pallonhallinnan Evertonille.

Tottenhamin ongelmat syvenivät, kun 88. minuutilla vain kuusi minuuttia aikaisemmin kentälle tullut Lucas Moura taklasi Michael Keanea rumasti. Brasilialainen sai tilanteesta punaisen kortin, ja Everton sai entistä enemmän virtaa tasoituksen löytämiseen.

Evertonin kova yrittäminen palkittiin, kun jälleen kerran Keane oli kaiken keskipisteessä. Englantilaistoppari laukoi huikeasti pallon pitkästä matkasta aivan Hugo Llorisin vartioiman maalin oikeaan yläkulmaan. Ranskalaistorjuja oli tilanteessa voimaton.

Everton pääsi vielä aivan loppuhetkillä lähelle voittomaalia, kun Tottenhamin puolustus blokkasi James Tarkowskin yrityksen. Ottelu päättyi kuitenkin pistejakoon lukemin 1-1.

Tasapeli oli Evertonille vähintäänkin ansaittu tulos, ja se auttoi merseysidelaisia nousemaan sarjataulukossa sijalle 15. Matka kohti sarjassa säilymistä on kuitenkin pitkä, ja tilanne sarjataulukon hännillä on erittäin tiukka.

Tottenham nousi pisteellä neljänneksi ohi Manchester Unitedin sarjataulukossa. Joukkueet ovat tosin tasapisteissä, ja Spursilla on kaksi peliä enemmän pelattuna. Goodison Parkin tulos oli ehdottomasti iso kolaus pohjoislontoolaisten Mestareiden liiga -haaveille.