Tamperelainen Manse PP nousi viime syksynä kauden päätteeksi miesten Superpesikseen. Vuonna 2005 perustetun seuran toiminta on ollut mallikasta jo vuosia ja nousu oli todella ansaittu. Talven aikana tehdyt sopimukset osoittivat sen, että Tampereella halutaan todella pelata Superpesistä. Myös naisten Superpesis-joukkue on menestynyt hyvin viime vuosina. Viime kaudella ilman mitalia jäänyt joukkue on vahvistunut talven aikana paljon ja lähtee kauteen ennakkosuosikkina. Näyttää siis vahvasti siltä, että Tampereella on luvassa todellinen pesäpallokesä, mikäli sen pelaaminen vain on mahdollista.

15 vuodessa menestyksekkääksi seuraksi

Manse PP perustettiin vuonna 2005 Mansen pesäpallon seuraajaksi. Ensimmäiset vuotensa se pelasi miesten Suomensarjaa nousten toisen kautensa jälkeen syksyllä 2006 miesten Ykköspesikseen. Ensimmäinen aikakausi Ykköspesiksessä ei ollut menestyksekäs ja kesäksi 2009 Manse PP palasi Suomensarjaan. 

Uusi nousu tapahtui syksyllä 2013, josta alkoi tamperelaisen miesten pesäpallon noususuhdanne. Heti toisella Ykköspesis-kaudella 2015 Manse PP yllätti ja pudotti pudotuspeleissä ennakkosuosikki Imatran Pallo-Veikot ja eteni Superpesis-karsintoihin, joissa ei kuitenkaan vielä tullut menestystä.

Manse PP jatkoi kärkiseurana Ykköspesiksessä seuraavinakin vuosina. Pitkään tavoiteltu Superpesikseen nousu toteutui kesällä 2019 täysin ylivoimaisella suorituksella.

Naisten pesäpallotoiminta siirtyi Superpesiksessä vuodesta 2013 asti pelanneelta Mansen Räpsältä Manse PP:lle kesäksi 2016. Seuran kova työnteko palkittiin jälleen ja Tampereella juhlittiin naisten Suomen mestaruutta kauden 2017 päätteeksi. Manse PP:stä on sen jälkeen tullut kestomenestyjä naisten Superpesiksessä.

Näyttää siis vahvasti siltä, että Manse PP:stä on tullut pesäpallon uusi menestysseura. Tämä on loistava juttu monella tapaa. Ensinnäkin, seura on suhteellisen uusi. Toinen todella positiivinen puoli on se, että näin isossa kaupungissa on menestyksekäs pesäpalloseura. Pesäpalloa kun pidetään liian paljon pienten kaupunkien lajina.

Miesten Superpesis 2020

Miesten joukkueen ensi kauden kokoonpano on hyvin mielenkiintoinen. Muutama pelaaja on jäänyt pois, mutta myös viime kauden runko on säilynyt hyvin. Uudet hankinnat ovat kuitenkin hyvin mielenkiintoisia.

Viime kauden kotiuttaja Ville Kero ei jatka enää joukkueessa, mutta lyöntivoimaa ei tule silti puuttumaan. Edellisten kausien loistava kotiuttaja Tommi Malinen tekee paluun joukkueeseen. Enemmän mielenkiintoa tuo kuitenkin edellisen kauden Suomen mestarin ja yhden sarjan parhaan lyöjäjokerin Juha Niemen tulo joukkueeseen. 

Mielenkiintoinen ja ehkä vähän arveluttava sopimus on Joonas Eirolan paluu Tampereelle. Hän ei ole pelannut pesäpalloa yhtäkään ottelua kesän 2015 Manse PP -kauden jälkeen. Kokemusta Eirolalta kuitenkin löytyy paljon Superpesiksestä ja hän on pelannut kahdesti Itä-Länsi -ottelussa sekä voittanut Suomen mestaruuden Pattijoen Urheilijoissa vuonna 2008.

Paljon kokemusta joukkueeseen tuo myös yhteistyökumppaneiden tuella sopimuksen tehnyt Mikko Haukkala. Hän on voittanut urallaan kolme Suomen mestaruutta, sekä valittu neljästi Itä-Länsi -otteluun. Hän tulee olemaan varmasti tärkeässä roolissa joukkueessa ja tuo paljon kokemusta. 

Superpesis-kokemusta löytyy myös esimerkiksi jo viime kaudella Mansessa pelanneelta Kimmo Carslonilta, Seinäjoen JymyJusseissa esiintyneeltä Juuso Myllyniemeltä ja Koskenkorvan Urheilijoissa pelanneelta Tuomas Tuohisaarelta.

Myös pelinjohtajaksi siirtyvä Matti Iivarinen tuo loistavaa kokemusta. Hän toimi kaksi viime kautta Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtajana, joista tuloksena oli hopea- ja pronssimitalit.

Vaikka Manse PP onkin uusi joukkue miesten Superpesiksessä, ei joukkue siis näytä ollenkaan kokemattomalta. Arviona on, että Tampereella voidaan hyvin pelata pudotuspelejä jo ensimmäisellä Superpesis-kaudella.

Naisten Superpesis

Monien avainpelaajiensa kanssa jatkosopimuksia tehnyt Manse PP onnistui kaappaamaan Suomen mestarilta Jyväskylän Kirittäristä hallitsevan vuoden pesäpalloilijan Virpi Hukan sekä pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Emma Sallisen. Viime kaudella ilman mitalia jäänyt joukkue sai siis runsaasti kokemusta tämän ansiosta. Sallisen siirtoon tuo mielenkiintoa myös se, että hän pelaa siskonsa Sennin kanssa muutaman vuoden tauon jälkeen samassa seurassa.

Pelinjohtajan valinta oli hyvin mielenkiintoinen, kun Pöytyän Urheilijoiden miesten joukkueen vasta 26-vuotias pelinjohtaja Markus Wirzenius saapuu Manse PP:n viuhkan varteen. 

Manse PP:tä voidaan helposti sanoa yhdeksi ensi kauden ennakkosuosikeista.