NHL- joukkue Detroit Red Wings jäi viimeksi pudotuspelien ulkopuolelle kaudella 1989-90. Punasiivet ovat olleet 26 vuotta putkeen mukana NHL:n 16 parhaan joukkueen joukossa. Neljä Stanley Cup mestaruutta tässä ajassa. Tätä aikakautta voi kutsua dynastiaksi.

Kausi 2015-16 on vielä kesken, ja Detroit on parhaillaan menossa pudotuspeleihin Itäisen konfrenssin villillä kortilla, joten 27. kerta putkeen on hyvin lähellä. Eli kaikki on hyvin Detroitissa?

Joukkue on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan, ja voittanut vain kolme kymmeneen otteluun. Vauhti on laskusuhdanteinen, eikä tällä hetkellä löydy syytä miksi otteet muuttuisivat lähiaikoina. Yhdysvaltojen vaarallisimman kaupungin oma jääkiekkojoukkue on tällä hetkellä NHL:n vaarattomin joukkue.

Henrik_Zetterberg_2010-01-31Punasiipien hyökkäysosaston kantavat voimat Pavel Datsuyk (37) ja Henrik Zetterberg (35) alkavat olla jo toinen jalka haudassa, eikä heidän peliesityksensä ole olleet edelliskausien tasolla. Myös nuoremmat pelaajat ovat ottaneet vaikutteita konkareista, koska hekin ovat alisuorittaneet viimeaikoina merkittävästi. Vuoden tulokkaan palkinnosta taisteleva Dylan Larkin ei ole tehnyt kuin yhden maalin viimeiseen 13 otteluun. Yksikään pelaaja ei ole näillä näkymin rikkomassa 50 pisteen rajaa.

Joukkueen playoff taisteluihin kantaneen maalivahdin Petr Mrazekin “jumalamoodi” on päättynyt, ja mies on palannut takaisin kuolevaisten joukkoon. Jopa 92,4 torjuntaprosentilla torjuva Mrazek on joutunut jakamaan vetovastuun Jimmy Howardin kanssa, eikä kumpikaan heistä ole pystynyt nostamaan Red Wingsejä suosta. 

Idän viimeisestä pudotuspelipaikasta käydään kiivasta taistelua viimeisten viikkojen aikana. Detroitin selkään hönkii tällä hetkellä erityisesti Philadelphia Flyers joka on yhden ottelun vähemmän pelanneena kahden pisteen päässä punanuttujen tiputtamisesta kesälomalle. NHL:n historian yksi pisimmistä dynastioista on tulossa päätökseen.