Viikonloppuna pelattiin jalkapallon A-junioreiden SM-karsinnassa viides ottelukierros. SM-karsintajoukkueet on jaettu kahteen eteläiseen ja pohjoiseen lohkoon. Lohkojen neljä parasta pääsevät suoraan SM-sarjaan, kun viidenneksi sijoittunut kohtaa toisen lohkon kuudenneksi päätyneen joukkueen. Otteluiden voittajat etenevät SM-sarjaan.

 

Eteläisen lohkon kärkijoukkueet TPS ja HIFK kohtasivat Turussa. Vierasjoukkue HIFK poistui Turusta kolme pistettä rikkaampana, kun kotijoukkue TPS kaatui 4-2. HIFK siirtyi voiton myötä karsintasarjan piikkipaikalle.

 

Eteläisen lohkon keskikasti tiivistyi, kun FC Viikingit voitti KaaPon lukemin 2-1. PK-35/VJS YJ ja SalPa päätyivät pistejakoon. Nämä neljä joukkuetta ovat tällä hetkellä kolmen pisteen sisällä toisistaan ja taistelevat karsintaottelupaikoista.

 

Pohjoislohkossa oli vuorossa väliviikonloppu. Sarjan kärjessä on SJK Akatemia ja heillä on kasassa 12 pistettä. Tampereen Ilves on jaetulla kärkipaikalla puhtaalla pelillä. Tällä hetkellä FC Lahti ja AC Oulu ovat sijoille kolme ja neljä, ja näin ollen kiinni suorassa SM-sarjapaikassa. JJK, KuPS ja VPS taistelevat tiukasti karsintapaikoista.

 

Pelit jatkuvat jälleen ensi viikonloppuna, kun sarjassa pelataan kuudes ottelukierros.

Teksti: Riku Hellanto