Kärpät-Ilves

 

Aiemmat pudotuspeliottelut:

1981 puolivälierät, Kärpät välieriin voitoin 2-0

1984 puolivälierät, Kärpät välieriin voitoin 2-0

1985 välierät, Ilves finaaleihin voitoin 3-1

2001 pronssiottelu, Ilves voitti 2-0

2008 puolivälierät, Kärpät välieriin voitoin 4-2

 

Monia pelaajia on viihtynyt molemmissa seuroissa vuosikymmenten aikana, mm. Martti Järventie, Mikko Haapakoski, Vesa Viitakoski, Toni Dahlman, Pekka Järvelä, Hannes Hyvönen ja Toni Koivisto nyt joitakin pelaajia mainitakseni, mikä tuo oman osansa mielenkiinnosta tähän tulevaan sarjaan. Ilveksen ja Kärppien edellinen puolivälieräsarjakin keväällä 2008 muistetaan varsin hyvin siitä, että kyseessä oli kiistattoman Ilves- ja Suomi-kiekon legendan Raimo Helmisen viimeinen SM-liigakausi ammattilaiskiekkoilijana. Ja kuinka ollakaan, sen sarjan ratkaisumaali syntyi Hakametsässä kuudennen ottelun jatkoerässä Helmisen joukkuekaverina Ilveksessäkin muutamaa kautta aikaisemmin pelanneen Hyvösen lavasta.

Seuraa heitä:

  • Oskari Laaksonen, Ilves

Nuorten maailmanmestari koki ikävän loukkaantumisen kauden aikana, joka oli vaarantaa koko uran, mutta onneksi selvisi vähillä vammoilla.

  • Rasmus Kupari, Kärpät

Los Angelesin varaus pelasi huikean kauden ja oli Aleksi Heponiemen kanssa yksi Kärppien nuorista tähdistä niin Liigassa kuin nuorten maailmanmestaruusjoukkueessakin.

 

Tappara-Lukko

 

Aiemmat pudotuspeliottelut:

1988 finaalit, Tappara voitti 4-1

1994 pronssiottelu, Lukko voitti 3-2

2001 puolivälierät, Tappara voitti 3-0

2013 välierät, Tappara voitti 4-0

2014 välierät, Tappara voitti 4-3

2015 välierät, Tappara voitti 4-3

 

2010-luvun yksi vakiopudotuspelipari kohtaa jälleen kerran. Ehkä kirkkain pudotuspelisarja näiden joukkueiden välillä ajoittuu tosin 31 vuoden päähän, Tappara juhli keväällä 1988 Lukon kustannuksella Suomen mestaruutta Hakametsässä otteluvoitoin 4-1. Muutamia pelaajiakin on pelannut molemmissa seuroissa eri vuosikymmenillä, hyvinä esimerkkeinä Suomen mestaruutta eri aikakausina juhlineet Janne Grönvall ja Teemu Nurmi, joiden lisäksi myös nykyinen Tappara-valmentaja Jukka Rautakorpi valmensi Lukkoa vuosina 2003-05.

Seuraa heitä:

  • Niklas Bäckström, Tappara

Tuli Tapparaan täksi kaudeksi hakemaan vielä yhtä mestaruutta uralleen ja on muodostanut Christian Heljankon kanssa hyvän maalivahtitandemin.

  • Justin Danforth, Lukko

Lukkoon täksi kaudeksi tullut kanadalaispelaaja oli yksi raumalaisten tasaisista suorittajista läpi koko kauden.

 

Toimittaja: Mikko Valle