Olin viime sunnuntaina Roomassa katsomassa AS Roman ja Napolin välistä Serie A:n huippukamppailua. Viimeistään tämä tapahtuma sai minut ymmärtämään minkälaisesta tapahtumasta on kyse, kun pelataan maailman absoluuttisella huipulla.

Matka hotellilta stadionille oli noin kuusi kilometriä pitkä ja reissun ensimmäinen pysähdys oli hotellin lähistöllä sijaitseva AS Roman fanikauppa, josta sai ostettua lippuja päivän otteluun. Tiskille päästyäni ja esitettyä asiani, ensimmäiseksi minulta kysyttiin henkilöllisyystodistusta eli tässä tapauksessa passia. Kuten arvata saattaa passi ei ollut mukanani, joten u-käännöksen eli passin haun jälkeen vuorossa oli uusi yritys.

Halvimmat liput peliin maksoivat 30 euroa. Tämän hintaluokan paikat löytyivät Curva Nord -nimisestä katsomon osasta, joka toimii normaalisti Roman paikallisvastustaja Lazion fanipäätynä, mutta ensikertalaisena istumapaikka ei ollut missään nimessä prioriteetti numero yksi.

Onneksi passi oli mukana vielä Stadio Olimpicon porteillakin, sillä sitä kysyttiin vielä kahteen otteeseen. Turvatarkastukset olivat niin tiukat, että ainoastaan lentokentillä olen törmännyt tarkempiiin toimenpiteisiin. Tämä on kuitenkin pelkästään positiivinen asia, sillä ei sitä koskaan tiedä millaisten välineiden ja varusteiden kanssa katsojat haluavat lehtereillä mennä.

Vihdoinkin kävellessäni portaita omalle paikalleni minulle valkeni, mitä jalkapallo oikeasti on. Ajattelin, että sellaisen hyvän olon tunteen haluan kokea vielä useampaan kertaan suurien jalkapallostadionien uumenissa. Voi olla, että seuraava televisiosta katsomani ottelu jättää niin sanotusti roikkumaan, sillä kuka nyt laittaisi kaukosäätimestä nupit kaakkoon sillä tavalla, ettei kuule edes omia ajatuksiaan.

Itse ottelussa vierailija Napoli tarjosi yksipuolisen näytöksen kotijoukkueen kannattajien harmiksi, kun pisteet matkasivat Napoliin selvällä 1-4 -tuloksella.

Roman peli on tökkinyt tämän vuoden puolella todella pahasti. Varsinkin juuri päättynyt maaliskuu oli pelkkää tervanjuontia koko seuralle. Lumipallo alkoi vyörymään 2.3. pelatun Derby della Capitalen jälkeen, jossa Lazio nappasi tyylipuhtaan 3-0 -voiton. Seuraavassa ottelussa Roma pelasi Portugalissa Mestarien liigan puolivälierien toisessa osassa Portoa vastaan. Italialaiset putosivat kilpailusta jatkoajan jälkeen yhteismaalein 4-3. Tämä jäi Eusebio di Francescon viimeiseksi otteluksi Roman peräsimessä. Nyt puikoissa on Leicesterin mestarijoukkueesta tuttu Claudio Ranieri, eikä muutosta parempaan ole tapahtunut. Neljästä edellisestä ottelusta Roma on onnistunut nappaamaan vain yhden voiton.

Roma on tällä hetkellä sarjataulukon kahdeksannella sijalla ja paikka ensi kauden Mestarien liigaan alkaa olla vaakalaudalla. Nähtäväksi jää, onko Ranieri oikea mies aloittamaan puhtaalta pöydältä tulevana kesänä.

 

Toimittaja: Sampsa Suikkanen

Kuva: Pixabay