Kehitysvammaisten Special Olympics-talvimaailmankisat ovat paraikaa hyvässä vauhdissa Itävallassa.Suomalaisten urheilijoiden menestys kisoissa on ollut hienoa seurattavaa.

Kisat alkoivat suomalaisten osalta hienosti, kun maastohiihtäjät Jaakko Salomäki ja Teemu Toiviainen ylsivät mitaleille omissa divisioonissaan. Mitalisade jatkui alppihiihdon puolella, kun kolme urheilijaa nappasivat mitalit supersuurpujottelussa. Jesse Honkonen nappasi upeasti kultaa omassa divisioonassaan. Marco Magi ylsi pronssille ja lumilautailija Janne Matilainen otti myös hienosti pronssia lumilautailun supersuurpujottelussa.

Lumikenkäilijät Sami Korhonen, Aleksi Timonen ja Elisa Aronen ylsivät hienosti mitaleille lumikenkäilyn 100 metrin kilpailussa. Myös hiihtäjät Jaakko Salomäki, Sari Haatainen ja Teemu Toiviainen ylsivät omissa divisioonissaan kolmen parhaan joukkoon.

Suomalaisten hienot otteet saivat jatkoa viidentenä kisapäivänä, kun taitoluistelijat Milena Lumiketo ja Hanna Lahtinen, maastohiihtäjä Veli-Matti Putila sekä lumikenkäilijä Kim Syrjäläinen voittivat kultaa ja yhteensä Suomi kasvatti mitalisaldoaan seitsemällä mitalilla. 15-vuotias Milena Lumiketo voitti upeasti hänen ensimmäisissä Special Olympics-kisoissa oman divisioonansa. Alppihiihdon suurpujottelussa Bea Westerståhle ja Saga Hänninen voittivat omissa divisioonissaan pronssia. Suomella on viiden kisapäivän jälkeen kasassa jo 18 mitalia.

Special Olympics jatkuu tänään keskiviikkona, ja kisoja on jäljellä kolme kisapäivää. Kisat päättyvät tämän viikon perjantaina 24.3. 

Artikkelikuva: Laura Laakso