Kuierista tuli ensimmäinen ei-yhdysvaltalainen pelaaja kymmeneen vuoteen, joka varattiin WNBA:han viiden ensimmäisen pelaajan joukossa.

Awak Kuier teki suomalaista koripallohistoriaa torstain ja perjantain välisenä yönä Suomen aikaa, kun hänet varattiin naisten NBA-liigaan varausnumerolla kaksi.

Kuierin varasi WNBA:n kolminkertainen mestari Dallas Wings, jolla oli käytössään kaksi ensimmäistä varausvuoroa. Ensimmäisellä varausvuorolla seura varasi odotetusti 21-vuotiaan Charli Collierin, joka on edustanut Texas Longhornsin yliopistojoukkuetta.

 

Kuier ei suinkaan ole ensimmäinen suomalainen joka on varattu WNBA:han, sillä vuonna 2001 New York Liberty varasi Taru Tuukkasen neljännellä kierroksella 57. varausvuorolla.

Tuukkanen ei kuitenkaan ikinä pelannut ainuttakaan peliä WNBA:ssa, joten Kuierista tulee ensimmäinen suomalainen koripalloilija, joka on pelannut WNBA:ssa.

Kuier on Kotkan Peli-Karhujen kasvatti, mutta ponnistus maailmalle tapahtui HBA-Märskyn kautta. Viime kaudesta asti Kuier on pelannut ammattilaisena Italian pääsarjaa edustavan Virtus Eirene Ragusan riveissä, joka kuuluu selvästi Serie A:n kärkiseuroihin. Näyttävien pelisuoritusten lisäksi Kuier on noussut kykyjenetsijöiden tietoisuuteen jo vajaat viisi vuotta sitten, kun hän donkkasi NBA-liigan järjestämällä Basketball without Borders -leirillä.

Kuierin alkuperäinen suunnitelma oli pelata Italiassa useampi kausi, mutta päätyikin WNBA:n varaustilaisuuteen jo ensimmäisen kautensa jälkeen.

– Odotan innolla muiden pelaajien tapaamista ja pelaamista WNBA:n huippupelaajia vastaan. Tuon joukkueeseen kokoa, kilpailuhenkisyyttä ja kovuutta, Kuier sanoi koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Myös NBA:ssa Dallas Mavericksin riveissä pelaava supertähti, Luka Doncic oli innoissaan suomalaisen varauksesta.

 

Kirjoittanut: Osku Vuolle

20urh.osku.vuolle@heoedu.fi