Maastohiihdon maailmancup päättyi Lahdessa viikonloppuna. Vaikka Salpausselällä vietettiin satavuotisjuhlia, eivät suomalaiset juuri pärjänneet. Kauden onnistuja oli Kerttu Niskanen, joka hiihti Distanssicupin voittoon.

Teksti: Olavi Ryhänen

Jasmi Joensuu oli pettynyt perinteisen sprinttien jälkeen omaan suoritukseensa, kun hän jäi puolivälierävaiheeseen.

”Loppuun täytyy saada kovuutta. Tasatyöntö on aika huonoa omasta mielestä. Vertailutasona on tietysti maailman kärki, mutta tasatyöntöä täytyy parantaa, jos meinataan vielä kovempaa hiihtää”, Joensuu kommentoi Trombitille kehityskohteitaan.

Nyt neljät kisat viiteen päivään hiihtänyt Joensuu aikoo kuitenkin huilata hetken.

”Konkreettisesti aion nostaa jalat kattoon. Ensi viikko menee varmaan aika lailla levätessä.” Joensuu summasi.

 

Riittääkö kehitys?

Lahden kisat eivät sujunut suomalaisten osalta odotusten mukaisesti. Suomalaishiihtäjien pettyneet ilmeet olivat tuttu näky lauantain kilpailussa.

”Kaikesta huolimatta odotin parempaa, mutta perjantain kisa oli meiltä älyttömän kova. Me näytettiin, että ollaan ihan siellä mitalikamppailussa pariviestissä. ”

”Tallinnan kisa oli tosi hyvä sairastelun jälkeen, samoin stadionsprintti. Sain tämän viiden päivän aikana parhaita hiihtoja, mitä olen koskaan hiihtänyt. Sikäli ihan mukiinmenevä loppukausi”, Joensuu kuittasi Tallinnan ja Lahden kisaviikon.

Lähiajat näyttävät, pystyykö toukokuussa 27 vuotta täyttävä Joensuu tosissaan haastamaan maailman kärkeä. Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken takana ei juuri ole kovia suomalaishiihtäjiä tulossa.