Petteri Lindbohm (toinen vas.) solmi sopimuksen Florida Panthersiin. (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

 

Helsingin Jokereiden tyhjennysmyynnistä se alkoi. Suomen historiallisen olympiavoiton tuoneita pelaajia alkoi virrata KHL:stä Suomeen ja myös Pohjois-Amerikkaan. Suomeen päätyivät muun muassa Hannes Björninen (Pelicans) ja Marko Anttila (Ilves). NHL:ään suuntasi ensin Petteri Lindbohm, ja nyt Harri Säteri on tehnyt sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa. Mikäli muut joukkueet eivät poimi Säteriä siirtolistalta, liittyy hän Toronton kokoonpanoon loppukaudeksi.

Teksti: Eevert Lifländer

NHL:n siirtorajalla on usein kiinnostusta suomalaispelaajiin, mutta nyt nähty liikehdintä Euroopassa on ennennäkemätöntä. Olympiakultajoukkueen Petteri Lindbohmin siirto Florida Panthersin organisaatioon oli monille yllätys.

SM-liigassa moni joukkue vahvistui KHL:stä poistuneen Jokereiden pelaajilla, mutta pelaajaliikenne on varmasti enenevässä määrin kohti Pohjois-Amerikkaan. Hannes Björninen neuvotteli omien sanojensa mukaan jo NHL:n suuntaan, mutta loppukausi menee kuitenkin Lahden Pelicansissa.

Suomen olympiakultaan torjunut Harri Säteri on tehnyt sopimuksen Toronto Maple Leafsin kanssa. Mikäli hän läpäisee NHL:n siirtolistan, hän on valmis liittymään Toronton kokoonpanoon. Säteri pelasi kuluvalla kaudella Sibir Novosibirskin joukkueessa 38 ottelua torjuntaprosentilla 92,6.

 

Harri Säteri suuntaa loppukaudeksi Pohjois-Amerikkaan. (Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto)

 

Takarajalla tapahtunut suomalaisittain ennenkin

 

Siirton takaraja on useille pelaajille jännittävä päivä, sillä puhelin voi soida milloin vain. Mikael Granlund koki vuonna 2019 päivän, jota hän ei tule unohtamaan. Heidän perheeseensä syntyi esikoinen, ja hänet siirrettiin vaihtokaupassa Minnesota Wildista Nashville Predatorsiin.

Siirto voi odottaa illalla suomalaisista esimerkiksi Montreal Canadiensin Artturi Lehkosta, Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapasta tai Chicago Blackhawksin Kevin Lankista.

NHL:n siirtojen takaraja sulkeutuu maanantaina 21. maaliskuuta klo 22.00 Suomen aikaa. Nähtäväksi jää, siirtyykö suomalaisia vielä uusiin joukkueisiin, vai ovatko suomalaisten loppukauden osoitteet jo varmistuneet.