Teemu Pukki ja Huuhkajat kohtaa Islannin lauantai-iltana Espanjassa. (Kuva: Palloliitto)

 

Suomen jalkapallon A-maajoukkue leireilee parhaillaan Espanjan Murciassa. Huuhkajat kohtaa Islannin tänään lauantaina ja Slovakian ensi viikon tiistaina Estadio Nueva Condominalla. Muun muassa Miska Ylitolva ja Lucas Lingham saivat ensimmäiset A-maajoukkuekutsunsa.

Teksti: Eevert Lifländer

Markku Kanervan Huuhkajat on matkustanut Espanjaan. Edessä on kaksi ystävyysottelua. Ensin vastaan asettuu lauantai-iltana Islanti, ja ensi viikon tiistaina Suomi kohtaa Slovakian.

Vaikka otteluissa ei olekaan tarjolla karsintapisteitä, ovat Huuhkajien mukana myös A-maajoukkueen tärkeimmät pelaajat. Lukas Hradecky, Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo, ja Glen Kamara ovat joukkueessa Espanjan leirityksellä.

Ensimmäiset A-maajoukkuekutsut lähtivät Roda JC:n Richard Jensenille, HJK:n Miska Ylitolvalle, ja Helsingborgs IF:n Lucas Linghamille. Edellä mainituista Jensen joutui kuitenkin jättämään leirityksen kesken.

 

Pohjoismaiden kohtaaminen Murcian trooppisessa ympäristössä

 

Lauantaina klo 18.00 Suomen aikaa pelataan paremmuudesta Islannin ja Suomen välillä. Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi 2.9.2017 MM-karsintojen merkeissä Tampereen Ratinassa. Tuolloin Suomi voitti ottelun 1-0 Alexander Ringin osumalla.

Ottelusta on jo yli neljä vuotta aikaa. Huuhkajat on siinä ajassa ehtinyt tehdä arvokisadebyytin ja luoda A-maajoukkueen ympärille todellisen jalkapallobuumin. Kesä 2021 muistetaan ennen kaikkea ”sukupolvien unelmasta”. Huuhkajafanit seurasivat joukkuetta EM-kisoihin, vaikka koronavirus jylläsi valtoimenaan. Turnauksen ja fanien toiminnan ympärille oli keskustelua sekä negatiiviseen että positiiviseen sävyyn, mutta tuosta kesästä jäi paljon suomalaista jalkapallohistoriaa.

Suomen ja Tanskan välisessä EM-ottelussa fanit liityivät yhdessä tukemaan kentälle tuupertunutta Christian Erikseniä.

Tunteita tullaan näkemään myös ystävyysottelussa Islantia vastaan, ainakin jos uskotaan Huuhkajien Jere Urosta. Hän kommentoi Palloliiton artikkelissa torstaina odottavansa Islanti-ottelua innolla.

”Aina kun Pohjoismaat pelaavat toisiaan vastaan, haluavat molemmat joukkueet voittaa. Luulen, että lauantain peli ei siis näytä miltään ystävyysottelulta, vaan siinä on aika paljon pelissä.”

 

Markku Kanervan Huuhkajat leireilee tällä hetkellä Espanjan Murciassa. (Kuva: Lauri Vaininen)

 

Huuhkajat tähtää vuoden 2024 EM-kisoihin

 

Markku Kanerva otti Huuhkajien päävalmentajan paikan vastaan vuonna 2016. Toissaviikolla Palloliitto tiedotti Kanervan jatkavan A-maajoukkueen luotsina aina vuoden 2024 loppuun.

Sopimusajan tärkein etappi on kesän 2024 Saksan EM-kisat.

“Seuraavan vuoden ajan valmistaudumme EM-karsintoihin. Joukkueen sisälle jäi sen verran nälkää viime kisoista, että haluamme elää arvokisat uudelleen. Tätä tavoitetta kohti alamme nyt tehdä toimenpiteitä”, Kanerva kommentoi aiemmin Palloliiton tiedotustilaisuudessa.

 

Suomen ystävyysottelut Espanjassa:

Suomi – Islanti 26.3.2022 klo 18.00

Suomi – Slovakia 29.3.2022 klo 19.00