Vantaan Myyrmäessä oli lauantaina noin tuhat fania kannustamassa Minihuuhkajia. (Kuva: Ida Holopainen)

 

Suomi ja Saksa iskevät yhteen jalkapallon U19 EM-jatkokarsintaturnauksen päätöskamppailussa. Johtaako tähtihyökkääjä Casper Terho Minihuuhkajat turnauksen ensimmäiseen voittoon?

Teksti: Eetu Moisio

Vaikka Suomi on kärsinyt kaksi selkeää tappiota Belgiaa ja Italiaa vastaan, joukkueen pelaaminen on ajoittain näyttänyt erittäin hyvältä. Mahdollisuuksia EM-kisapaikkaan Suomen U19-pojilla ei enää ole, mutta tästä huolimatta joukkue lähtee hakemaan positiivista tulosta illan Saksa-ottelusta.

Minihuuhkajien hyökkäysosastolla vakuuttavia otteita esittänyt Casper Terho kuvaili Trombitin haastattelussa, minkälainen kokemus kotiturnaus on toistaiseksi ollut.

“Totta kai olen pettynyt siihen, että molemmista otteluista on tullut tappio. Pelit ovat kaatuneet meidän omiin huolimattomuuksiin ja virheisiin. Meidän täytyy kuitenkin nollata tämä tilanne ja hakea viimeisestä pelistä hyvä tulos”, Terho kommentoi.

 

Casper Terho Trombitin haastattelussa Italia-tappion jälkeen. (Kuva: Ida Holopainen)

 

“Toiselle puoliajalle lähdettiin vielä taistelemaan”

 

Belgia-ottelun tavoin Minihuukajat aloitti lauantai-illan kamppailun Italiaa vastaan hyvin, ja joukkue sai rakennettua pari vaarallista maalipaikkaa ensimmäisen jakson aikana. Se ei kuitenkaan näkynyt tulostaululla, ja puoliajalle siirryttiin Italian 3-0-johdossa.

Joukkueen päävalmentaja Peter Lundberg painotti puoliajalla pukuhuoneessa, että ottelu pitää hoitaa kunnialla loppuun tappioasemasta huolimatta.

“Pukuhuoneessa käytiin ensimmäinen jakso läpi. Mielestäni pelattiin ensimmäisellä puoliajalla suhteellisen hyvin, vaikka päästettiin loppuun pari maalia. Tilanteissa oli vähän epäonnea mukana, ja pelasimme myös aika huolimattomasti. Tauolla puhuttiin siitä, ettei lopeteta ottelua kesken, vaan toiselle puoliajalle lähdetään vielä taistelemaan”, Terho kommentoi.

 

Casper Terho aiheutti avausottelussa vaikeuksia Belgian puolustukselle (Kuva: Peppi Kouti)

 

HJK:ta edustava suomalaishyökkääjä pelasi jälleen vakuuttavan ottelun Suomen U19-maajoukkueen paidassa. Avausottelussa Belgiaa vastaan Terho aiheutti vaikeuksia Belgian puolustukselle, ja samat otteet jatkuivat lauantaina Italiaa vastaan.

Terholta nähtiin useita lupaavan näköisiä kuljetuksia, ja italialaiset joutuivat rikkomaan suomalaislupausta jopa viisi kertaa ensimmäisen puoliajan aikana. 

Ottelun 35. peliminuutilla Italian maalivahti Sebastiano Desplanches venyi huipputorjuntaan, kun Terho lähetti vaarallisen laukauksen kohti Italian maalin vasenta alakulmaa. 

“Totta kai ajattelen ensin joukkuetta, ja ottelun lopputulos oli pettymys. Omalta osalta oli kuitenkin ihan hyvä ja pirteä peli. Ottelusta pitää ottaa hyvät asiat muistiin ja miettiä, mitä parannettavaa jäi. Tästä vain seuraavaa peliä kohti”, Terho totesi ottelun jälkeen.

Vaikka jatkokarsintaturnauksessa maalitili on hyökkääjällä vielä avaamatta, 18-vuotias Terho johtaa joukkueen maalipörssiä kolmella maalilla. 

 

Casper Terho jatkoi vakuuttavia otteitaan lauantaina Italiaa vastaan. (Kuva: Ida Holopainen)

 

Pelin täytyy vielä parantua

 

Minihuuhkajien EM-karsintaurakka huipentuu tänään tiistaina Saksaa vastaan. Vaikka EM-kisapaikka on jo karannut käsistä, Suomen joukkue haluaa lopettaa kotiturnauksen positiivisissa merkeissä. 

“Meidän täytyy pitää huolellisuus omassa pelaamisessa. Viimeisellä kolmanneksella pitää pystyä hyödyntämään tiloja paremmin, ja iskeä pari maalia. Nämä ovat asioita, mitä meidän pitää lähteä parantamaan.”

“Jos onnistumme voittamaan Saksan, jokainen pelaaja pääsee jatkamaan kautta omassa seurajoukkueessaan hyvällä fiiliksellä”, Terho kommentoi.

Suomen ja Saksan välinen kamppailu alkaa 17:30 Töölön jalkapallostadionilla.