Jääkiekon SM-liigassa alkaa tänään välierät. Tampereella tänä iltana kohtaavat Tappara ja HIFK.

Tappara oli isoissa vaikeuksissa Ilvestä vastaan pelatussa puolivälieräsarjassa. Ilves pelasi hyvässä hurmostilassa ja sai kotiyleisöltään suuren tuen. Ilveksen kovan karvauksen ansiosta Tapparan puolustajat olivat isoissa vaikeuksissa ottelusarjan aikana. Ilveksellä oli kuudennessa ottelussa hyvät mahdollisuudet lähettää hallitseva Suomen Mestari kesälomille, mutta siihen he eivät pystyneet. Tappara eteni välieriin ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa.

Helsingin IFK tiputti vakuuttavasti puolivälierissä runkosarjan toiseksi sijoittuneen Turun Palloseuran. Otteluvoitoin 4-2 voittanut HIFK pelasi sarjassa erittäin raikasta peliä. Varsinkin helsinkiläisten ykkösketju (Roope Hintz, Juuso Puustinen ja Joonas Rask) oli erittäin hyvällä pelipäällä koko sarjan ajan. TPS peluutti erittäin paljon omia ykkösnimiä ja se näkyi tuloksista. Esimerkiksi runkosarjan neljänneksi paras pistemies Tomi Kallio pelasi ottelusarjassa yli 22 minuuttia ottelua kohden, tehden ainoastaan kaksi pistettä koko sarjassa.

Erikoistilanteet ovat isossa osassa tässä sarjassa. HIFK on päässyt pelaamaan ylivoimaa 25 kertaa, jonka aikana joukkue on onnistunut maalinteossa ainoastaan yhden kerran. TPS onnistui jopa kahdesti tekemään maalin HIFK:n ollessa ylivoimalla. Ylivoima on ollut takkuista koko kauden helsinkiläisille. Nyt sen on onnistuttava, mikäli joukkue mielii finaaleihin.

Tapparalla oli runkosarjan tehokkain ylivoima. Myös pudotuspeleissä tahti on jatkunut hyvänä. Puolivälierissä tamperelaiset pääsivät ylivoimalle 14 kertaa, jonka aikana verkko heilui kolmesti.

Maalivahtien välillä käydään myös tiukkaa taistelua. Tapparan maalilla jatkaa Dominik Hrachovina. Tsekkiläisvahti torjui puolivälierissä kuudessa ottelussa. 22-vuotias Hrachovina torjui sarjassa 4 voittoa, josta kaksi päättyi nollapeliin. HIFK:n maalilla jatkaa 21-vuotias Kevin Lankinen, joka on pelannut helsinkiläisten kaikki playoff-ottelut.