Sarjanousija PK-35 Vantaa kohtasi eilen viime kauden hopeamitalistin Rovaniemen Palloseuran liukkaalla kotikentällään. Ottelu oli kaikkea muuta kuin tylsä – sen kertovatkin jo loppulukemat 3-4.

Vantaa on mielenkiintoinen paikka urheilun näkökulmasta. Kaupungissa ei paljon isoja urheilutapahtumia nähdä, mutta nyt PK-35 tarjoaa siihen ainakin mahdollisuuden. Joukkueella on sarjanousijaksi harvinaisen hyvät puitteet. Myyrmäen jalkapallostadionin yleisökapasiteetti on 4600 henkilöä ja se täyttää myös europelien vaatimukset, joten siellä voidaan pelata esimerkiksi Eurooppa-liigan karsintaotteluita. Yksi eniten kysymyksiä herättänyt asia olikin, miten vantaalainen yleisö herää Veikkausliigan otteluihin. Viime kaudella Ykkösessä heidän yleisökeskiarvo oli sarjan toiseksi huonoin: 605. Se oli järisyttävän surkea luku, mutta eiliseen sarja-avaukseen katsojia saapui 2415 – joten suunta on oikea.

Joukkue tuli Veikkausliigaan ryminällä. Se pelasi ensimmäisen 50 minuuttia siten, että se osoitti välittömästi vaarallisuudellaan kuuluvansa tähän sarjaan. Punamustapaidat sulivat ottelussa 3-0-johtonsa, mutta saivat jopa rovaniemeläiset ihmettelemään, kuinka taitavia yksilöitä heiltä löytyykään.

Ennakoin muun muassa liigakarsinnat nähneenä, että sarjaan tulee taitava ja viihdyttävä joukkue, joka ei ole sarjan huonoimpia materiaaliltaan. Se näytti välittömästi toteutuvan, kun nähtiin seitsemän maalia ja muutenkin viihdyttäviä tilanteita. Tämän lisäksi Shefki Kuqi, vantaalaisten päävalmentaja oli katsomon puolelle, koska oli jälleen toimitsijakiellossa. Hänen palatessaan penkin päähän tapahtuu lisää. Hän elää pelissä kuin pelaaja, eikä muista useinkaan rajojaan valmentajana. Hän on tunteella pelissä mukana, että tuo sellaisen viihdearvon tähän sarjaan, että sitä kotimainen yleisö on ehkä kaivannutkin. Esimerkiksi viime kaudella hän oli välillä kentän laidalla ohjaamassa joukkuettaan, sen jälkeen katsomossa ja taas kentän laidalla. Tätä samaa tullaan näkemään tällä kaudella. Ja täytyy sanoa, että tuollainen intohimo sytyttää myös kotiyleisön.

PK-35 Vantaa operoi pienellä pelaajabudjetilla, mutta on hyvillä suhteillaan koonnut kovan joukkueen. Vantaalaiset pystyvät kaatamaan minkä vain joukkueen tässä sarjassa. Vantaan ylpeydellä on seitsemän ulkomaalaista pelaajaa, joista neljä on espanjalaisia. Myös valmennuksesta löytyy paljon kansainvälistä osaamista, joilla on kova näytönhalu. Sen lisäksi harjoituksissa on vaikutteita Atletico Madridin toimintatavoista. Kaikki tämä hitsattuna yhteen tekee tästä joukkueesta mielenkiintoisen ja seuraamisen arvoisen joukkueen, varsinkin kun pelityylikään ei ole kovin suomalainen.

Käykää katsomassa, jos ette muuten usko…

 

Teksti: Miikka Lahtinen

Kuva: Veikkausliiga