Suomi kaatoi rakkaan vihollisen Ruotsin salibandyn MM-finaalissa sunnuntai-iltana lukemin 4-3. Jännitysnäytelmä huipentui rangaistuslaukauskilpailuun, jossa Suomi onnistui täydellisesti.

Rangaistuslaukauskilpailu ja maailmanmestaruus. Tästä voi kiistellä onko se oikea tapa ratkaista maailmanmestaruus, mutta näin salibandyssa on tapana. Ja se kelpasi tällä kertaa Suomelle.

Suomen sankariksi rangaistuslaukauksilla nousi Jarno Ihme, joka tuli Suomen maalille vaihtopenkiltä torjumaan rankkarit. Suomelta oli onnistunut jokainen laukoja, kunnes Ihme nollasi ensin Henrik Stenbergin, ja seuraavalla yrityksellä Johan Samuelssonin. Suomen onnistuneet laukojat olivat Tatu VäänänenKrister SavonenMika Kohonen sekä Miko Kailiala.

Ottelun varsinainen peliaika oli tasainen ja tapahtumarikas.

Ottelun ensimmäisen erän alku oli hienokseltaan Ruotsin hallintaa. Ruotsi avasi ottelun maalihanat ajassa 07.28, kun Kim Nilsson siirsi ilmasta Martin Östholmin heittämän lätyn maaliin. Ruotsi vastasi myös ottelun toisesta maalista, kun muutamaa minuuttia myöhemmin Tobias Gustafsson laittoi vastahyökkäyksestä pallon maaliin.

Suomi ei lannistunut, vaan pikemminkin sisuuntui. Haastatteluista tuttu hassuttelija,  Peter Kotilainen, kanttasi vaparin etukulmasta sisään ajassa 12.05, ja pari minuuttia myöhemmin Sami Johansson viimeisteli Nico Salon oivaltavasta syötöstä pelin tasoihin. Tasoituksen jälkeen Suomi otti hienokseltaan pallonhallinnan itselleen.

Ruotsi siirtyi 3-2 johtoon Tobias Gustafssonin illan toisella maalilla toisen erän alussa. Maali syntyi lähivaparista, jonka Suomen Joonas Pylsy blokkasi hieman laiskasti.

Ruotsin johtomaalin jälkeen Suomi otti pelin jälleen haltuun. Suomi onnistui hallitsemaan palloa Ruotsia enemmän. Suomi sai rakennettua maalipaikkoja hyvin, erityisesti pyörittämällä peliä syvältä Ruotsin päädystä.

Ruotsi karvasi ajoittain agressiivisesti 2-1-2 muodostelmalla. Suomen pelaajista erityisesti puolustajat Juha Kivilehto sekä Lauri Stenfors olivat hetkittäin pahasti pulassa. Tämä kaksikko oli vaikeuksissa myös välierässä Tsekkiä vastaan. Ruotsi tiesi siis mihin iskeä. 

Maalipaikkoja kertyi molemmille, mutta seuraavaa maalia saatiin odottaa miltei kolmannen erän puoliväliin saakka. Tommi Aro laittoi oivaltavan ja täydellisen syötön, josta Peter Kotilaisen oli helppo työ laittaa peli tasoihin.

Tasoituksen jälkeen peli muuttui vauhdikkaaksi ja yllättävän avoimeksi. Molemmille siunaantui erinomaisia paikkoja, mutta enempää maaleja ei varsinaisella peliajalla nähty, ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika oli erittäin intensiivinen ja vauhdikas. Molemmat pelasivat tarkkaan, mutta samalla rohkeasti. Maaleja ei nähty myöskään jatkoajalla, ja ratkaisu siirtyi rangaistuslaukauskilpailuun.

Rangaistuslaukauksien jälkeen Suomi kruunattiin maailmanmestariksi kuuden vuoden tauon jälkeen.

Suomen Peter Kotilainen valittiin turnauksen tähdistökenttälliseen, sekä turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Suomelta tähdistökentälliseen pääsivät myös puolustajat Tatu Väänänen, sekä Krister Savonen.