Jääkiekon Liigan puolivälierät käynnistävät tiistaina.

Kotimaisessa kiekkoliigassa on saatu säälipudotuspelit tahkottua, ja kahdeksen joukkuetta aloittaa taistelun Kanada-maljasta. Puolivälierät käynnistyvät tiistaina, kun Tappara ja Ilves kohtaavat, minkä lisäksi TPS ja HIFK ottavat yhteen. Keskiviikkona aloitetaan loput puolivälierät, kun KalPa kohtaa Pelicansin ja JYP iskeen HPK:n kanssa yhteen. Välieriin selviää neljällä voitolla.

 

TAPPARA – ILVES

Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kuusi kertaa, joista Tappara vei pidemmän korren peräti viisi kertaa. Joukkueiden väliset ottelut olivat todella tasaisia ja kolme ottelua venyi jatkoajalla, jossa Tappara oli joka kerta parempi.

TAPPARA

Tappara voitti runkosarjan reilulla piste-erolla muihin verrattuna. Hallitsevan mestarin Henrik Haapala voitti pistepörssin, ja Veli-Matti Savinainen oli Liigan paras maalintekijä 30 osumalla. Savinainen osui 55 pelissa 30 kertaa. Tappara teki runkosarjassa eniten maaleja ja päästi kolmanneksi vähiten.

ILVES

Ilveksen runkosarja oli kaksijakoinen. Pudotuspeleihin pääsy oli Ilveksen tavoite tällä kaudella ja sen joukkue saavutti, kun kukisti säälipleijareissa Ässät otteluvoitoin 2-1. Tupsukorvien taustalla tapahtui muutoksia kauden aikana, kun pääomistajana vuodesta 1993 toiminut Vincent Manngard luopui omistuksestaan kuluvan vuoden alussa. Ilveksen paras pistemies oli runkosarjassa yhdysvaltalainen Jerry D`Amigo. Peräti seitsemän Tapparan pelaajaa teki enemmän pisteitä runkosarjassa kuin D`Amigo. Ilveksen paras maalintekijä(15) runkosarjassa oli Teemu Rautiainen. Ville Meskanen viimeisteli kolme maalia ja antoi yhden syötön ottelusarjassa Ässiä vastaan.

Rikun arvio sarjasta: Tapparan yliote Ilveksestä pysyy myös playoffseissa ja Tappara marssii välieriin otteluvoitoin 4-1

Vilun arvio sarjasta: Tappara lähtee totta kai ennakkosuosikkina sarjaan huomattavasti laajemman materiaalin turvin. Karri Kiven luotsaama Ilves kuitenkin antaa tiukan vastuksen, mutta Tappara menee välieriin otteluvoitoin 4-2.

 

TPS – HIFK

Tiistaina käynnistyy myös toinen puolivälieräsarja, kun runkosarjan kakkonen TPS kohtaa säälipleijareiden kautta puolivälieriin selvinneen HIFK:n. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana peräti kahdeksan kertaa, kun mukaan lasketaan harjoitus- ja CHL-ottelut. Runkosarjassa TPS voitti neljästä kohtaamisesta kolme.

TPS

TPS pelasi loistavan runkosarjan ja varmisti runkosarjan viimeisellä kierroksella toisen sijan. Ari-Pekka Selin sai revittyä hyvin TPS:n materiaalista irti kauden aikana. Joukkue teki runkosarjassa kolmanneksi eniten maaleja ja päästi JYP:n kanssa vähiten maaleja. Paras pistemies oli kokenut Tomi Kallio, joka sijoittui pistepörssissä sijalle neljä. Erik Thorell oli ahnein maalintekijä 24 osumalla. TPS joutuu lähtemään sarjaan HIFK:ta vastaan siipirikkoisena, kun loukkaantumisen takia siltä puuttuvat muun muassa Dave Spina, Curtis Hamilton ja Ilkka Pikkarainen.

HIFK

HIFK runkosarja oli iso pettymys, kun runkosarjassa joukkue päätyi sijalle yhdeksän. HIFK oli kauteen lähdettäessä isoimpia mestarisuosikkeja. Antti Törmäsen miehistö kärsi kauden aikana paljon loukkaantumisista, mutta sen taakse joukkue ei voi piiloutua. Säälipleijareissa joukkue kaatoi otteluvoitoin 2-0 Kärpät. Taiteilijasieluna tunnettu Juhamatti Aaltonen oli HIFK:n paras pistemies runkosarjassa ja paras maalintekijä Roope Hintzin kanssa 19 osumalla. Teemu Eronen ja Corey Elkins olivat kolmella pisteellä joukkueen tehokkaimmat ottelusarjassa Kärppiä vastaan.

Rikun arvio sarjasta: TPS kärsii loukkaantumisista, jotka vaikuttavat hieman turkulaisten suorituksiin. TPS on pitkästä aikaa realistinen mestarikandidaatti, joten Turun luulisi sykkivän. HIFK pystyy antamaan varmasti tiukan vastuksen, mutta TPS on lopulta vahvempi. TPS jatkoon otteluvoitoin 4-2.

Vilun arvio sarjasta: TPS:n loukkaantumiset tulevat vaikuttamaan joukkueen iskukykyyn. HIFK sai boostia Kärppien kaatamisesta. Ottelusarjasta tulee todella tasainen, ja arvioni mukaan altavastaajana lähtevä HIFK etenee jatkoon 4-3 otteluvoitoin.

Teksti: Riku Hellanto ja Ville Sonninen

Kuva: Ella Kajaste

Lähde: Liiga