elap-4715
Elastinen ihastui TFW-konseptiin sen tuoman positiivisen energian takia

Koko kansan hymyllään hurmannut Kimmo Laiho, tuttavallisemmin Elastinen, istuu rennosti sohvalle valmiina haastatteluun.

”Näitä on nyt tullut tehtyä aikalailla”, Laiho hymähtää hieman uupuneen oloisena.

Laiho on kahden ystävänsä, Petri Rasasen ja Johannes Hattusen, kanssa remontoinut kuukauden ajan Helsingin Hermannissa sijaitsevaa liiketilaa kuntosaliksi. Kolmikko pisti salin pystyyn yhdessä. Työt on nyt tehty, ja Suomen ensimmäisen Training for Warriors -salin ovet ovat auki.

Training for Warriors on Yhdysvalloista lähtöisin oleva harjoittelumetodi. Rasanen ja Hattunen ovat suorittaneet TFW-ohjaajakoulutuksen, ja Laiho itse tapasi metodin kehittäjän Martin Rooneyn viime syksynä. Kolmikko on tuntenut toisensa jo vuosia breakdance-piireistä. Rasanen ja Hattunen huomasivat metodin tukevan tanssiharrastusta joka osa-alueella, ja siksi he alkoivat soveltaa sitä harrastusohjelmiinsa.

Treenaajat innostuvat tunnilla tsemppaamaan myös toisiaan
Treenaajat innostuvat tunnilla tsemppaamaan myös toisiaan

Tsemppaaminen ja positiivinen energia ovat oleellinen osa TFW-treeniä. Fyysiseen puoleen kuuluu koordinaatiokyvyn ja voiman kehittäminen sekä sykkeennostattaminen. Treenissä yhdistyvät voima- ja nopeusvalmennus, ja mukana on kamppailulajien ajatusmaailma. Kysyttäessä Laiholta, miten metodi eroaa muista ryhmäliikuntatunneista, on vastaus selkeä.

 ”Tämä on henkilöhommaa. Mikään koulutus ei tee susta valmista valmentajaa, ellei sua oo siihen luotu tai et koe sitä omaksi jutuksesi. Me ei myöskään kilpailla toisiamme vastaan, vaan jokainen kilpailee itseään vastaan. Kaikki tsemppaa toisiaan.”

Liikkuminen ja urheilu ovat Laihon toinen intohimo musiikin rinnalla.

 ”Haaveena on ollut pitkään perustaa oma juttu liikunnan ympärille. Nyt mahdollisuus tuli, kun saatiin kaikki palaset loksahtamaan kohdalleen meidän kolmen kesken. Jätkillä on aikaa pyörittää ja mulla oli aikaa auttaa laittaa homma käyntiin.”

Laiho ei vaikuta kärsivän ajanpuutteesta, vaikka hommia on jo ennen salin perustamista ollut runsaasti. Rähinä Recordsin johtamisen ja oman soolouran ohella Elastinen toimii myös tv-formaatti The Voice Of Finlandin tähtivalmentajana.

  ”Olen sarjayrittäjänä sitä mieltä, että yrittäminen on aika helppoa, mutta onnistuminen on vaikeata. Yrittämään lähteminen ei saisi olla mikään kummitus. Omasta ideasta pitää olla varma, mutta jos idea on hyvä, niin rohkeasti kokeilemaan.”

Laiho on Rasasen ja Hattusen kanssa pyöritellyt ideaa niin pitkään, että heillä on hyvä meininki ja he uskovat yrityksen menestykseen.

Hattusen ja Rasasen hoitaessa salin toimintaa, Laihon rooli on olla nimenomaan yrittäjänä ja yrityksen kasvoina.

 ”Tottakai on oma lehmä ojassa, yritän treenata täällä mahdollisimman paljon, niin paljon kuin pystyn.”

Tällä hetkellä salin tulevaisuus näyttää lupaavalta. Avajaisviikon kokeilutunnit oli buukattu täyteen kymmenessä tunnissa, vaikka valmiiksi painettuja flaijereita ei oltu ehditty jakamaan kappalettakaan.

Suurin osa harjoituksista suoritetaan omaa painoa vastuksena käyttäen. Laiho lupailee, että jokainen selviää tunnista hengissä. Jos haluaa pitää itsensä hyvässä kunnossa, TFW tarjoaa hyvän ohjenuoran, jonka ympärille on helppo soveltaa muuta urheilua. Harjoitukset ovat itsenäisesti suoritettavissa, mutta TFW-metodi tuo treenaamiseen hurjasti lisäenergiaa.

”Lähtisitkö kolmannelle kierrokselle, ellei vieressä olisi joku tsemppaamassa?”

 

Teksti: Minna Grönthal & Veera Korjus

Kuvat: Veera Visuri