Vuoden 2020 kevään jääkiekkosarjat loppuivat – tylysti ilman suomenmestareita. Seuraavaan kauteen lähdettiin luottavaisin mielin että kaudet saadaan päätökseen. Lopputulos oli jotain aivan muuta. Nuorten jääkiekkosarjat loppuivat pääkaupunkiseudulla 31.3.

Mennyt kausi 2020-21 oli vielä hajanaisempi nuoremmissa sarjoissa, eniten tuhoa tehnyt A-, B- sekä C-junioreissa. Ensinnäkin Suomen Jääkiekkoliiton epäoikeudenmukainen päätös koskien pääkaupunkiseudun seuroja kohtaan. Miksi Oulussa, taikka satakunnassa voidaan pelata jääkiekkoa täysipäiväisesti, mutta etelässä tämä ei ole ollut mahdollista. Ylipäätään harjoittelu koko joukkueena on ollut kiellettyä. Muualla maassa sarjat ovat pyörineet normaalisti. Osalla alueista harjoittelu on edelleen mahdollista, paikallisten viranomaisohjeiden mukaisesti. Myös muualla Suomessa ollaan pelattu otteluita kalenterin mukaan. Vain pääkaupunkiseudun joukkueet ovat joutuneet kärsiä.

 

U20- sarjassa pelataan pudotuspelit tänä keväänä. Tosin pudotuspeleistä on jo pudotettu koronatilanteen vuoksi etelän alueen seuroja kuten Jokerit, HIFK ja Kiekko-Espoo. Näiden lisäksi myös KOOVEEn sekä Rokin kaudet ovat päättyneet viranomaisten ohjeistuksesta. 

 

Ensimmäinen päivä huhtikuuta myös Turun Palloseuran U20 joukkueen toiminta päättyi. TPS:n piti välierissä kohdata Tappara sekä Kärppien Lukko. Tilanne muuttui ja Kärpät runkosarjassa parhaiten sijoittuneena joukkueena eteni suoraan loppuotteluihin. Rauman Lukon sekä Tapparan A-juniorit pelasivat toisesta loppuottelu paikasta. Raumalaiset kuitenkin veivät voiton, ja näin kohtaavat tiistaina 6. huhtikuuta Oulun Kärpät.

 

U18- ja U16 SM-sarjoissa alunperin suunniteltiin pelaavan ne ottelut, jotka rajoitusten puitteissa voidaan pelata. Toivottiin ja ennustettiin että sarjat jatkuvat Toukokuussa. Toisin kuitenkin kävi. U18 sarjan kausi loppui ikävästi myös tänäkin keväänä – ilman jaettua mestaruutta. Pääkaupunkiseudulla B-juniorit pelasivat viimeisimmän ottelunsa marraskuun lopussa. Tämän jälkeen harjoitukset koko joukkueen voimin ovat olleet vaan haaveena.

 

Kaksi melkein samanlaista kautta peräkkäin on turhauttanut pelaajia kuin myös toimihenkilöitä. Nuorten pelaajien motivaatio hiipuu kaiken tämän takia. Huolissaan saa ja pitääkin olla. Nähdäänkö enään samanlaisia pelaajia kuin Patrik Laine, Kasperi Kapanen ja Sebastian Aho? 

 

Parempaa kohti suuntaamme katseet, muu ei auta kuin toivoa parasta ja odottaa.

 

Teksti: Daniela Kälviläinen