• Kaikki vierailut kielletty

  Kuvat: Julia Rantala

   

  Kommentit pois päältä artikkelissa Kaikki vierailut kielletty
 • Likaiset mestarit – kuinka Houston Astros huijasi tiensä maailman huipulle

  Vuosi 2017 tulee elämään baseballin historiassa ikuisesti surullisenkuuluisana häpeäpilkkuna.

  Read More…

  Kommentit pois päältä artikkelissa Likaiset mestarit – kuinka Houston Astros huijasi tiensä maailman huipulle
 • KATSE

   

  Läsnäolo?

  Mitä värejä käytän?

  Miten kuvattavan persoona ilmenee kuvassa?

  Milloin on oikea hetki painaa laukaisunappulaa?

  Minkälaisen illuusion valitsemani valo luo kuvaan?

  Kuvaaja?

  Kuvat:
  Josefiina Turkulainen

   

   

   

   

   

  Kommentit pois päältä artikkelissa KATSE
 • Parantava metsä

  Metsän parantavia vaikutuksia on tutkittu. Jo 10 minuuttia metsässä laskee mm. verenpainetta, lisäksi metsässä kävely alentaa stressitasoa ja kohottaa mielialaa. Metsä on monimuotoinen uudistaja. Sen lisäksi, että se tarjoaa aisteille rauhaa, se kohottaa kuntoa.

  Metsässä voi havainnoida eläinten lisäksi omaa uudistumista. Kuunnellen, katsellen ja nauttien. Talven raikkaudesta, kevään uudistusvoimasta, kesän lämmöstä ja syksyn hiljentymisestä. Näillä kaikilla on vaikutusta myös ihmiseen. Luonnon kiertokulku vaikuttaa alitajuisesti ihmiseen ja metsässä voi havainnoida ulkoisen lisäksi myös omaa sisintään.

   

  Kuvat ja teksti: Sari Saareks

   

  Kommentit pois päältä artikkelissa Parantava metsä
 • Helsinki linssin läpi

  © Teemu Niemelä
  teemu_niemela-helsinki_linssin_lapi_II-5.4.2016-2

  teemu_niemela-helsinki_linssin_lapi_II-5.4.2016-4

  teemu_niemela-helsinki_linssin_lapi_II-5.4.2016-3teemu_niemela-helsinki_linssin_lapi_II-5.4.2016-5

  Kommentit pois päältä artikkelissa Helsinki linssin läpi
 • Helsinki linssin läpi

   

  © Teemu Niemelä

  Kommentit pois päältä artikkelissa Helsinki linssin läpi
 • Kallion kulmilla – Wanha Kaarle

  Wanha Kaarle -liikkeeseen astuminen Kaarlenkadulla Kalliossa on hämmentävä kokemus: Tavarataivas? Kippohelvetti? Jokainen neliömetri, jopa senttimetri liikkeen 60 neliöstä on hyödynnetty tavaroiden esilleasetteluun. Samalla kun silmäilen häkeltyneenä tavarapaljoutta ikään kuin katseelleni kiinnekohtaa etsien, liikkeen myyjä ja omistaja, brasilialaissyntyinen Francisco Claudio Evangelista mittoo minua – kenties maksukykyäni arvioiden.

  Wanha Kaarle. Trombit_kuvia
  Francisco Claudio Evangelista

  Kun hieman hengähdän ja katseeni tarkentuu, huomaan saapuneeni todelliseen penkojan aarreaittaan. 50-70-luvut ovat käsinkosketeltavasti läsnä liikkeen pöydillä, hyllyillä, seinillä ja jopa katossa. Esineissä ei ole hintalappuja – herttainen myymälässä autteleva rouva myöntää arvioni oikeaksi: hinnat pyörivät antiikin ja kirpputoritavaran välimaastossa. Ja että liikkeen pitäminen on kuitenkin enemmän elämäntapa kuin bisnes. Tavaraa tähän vuonna 2000 perustettuun myymälään hankitaan mm. kuolinpesistä ja huutokaupoista. Francisco arvostaa erityisesti sitä, että City-lehti valitsi Wanhan Kaarlen vuonna 2007 kaupungin parhaaksi Vanhantavarankaupaksi (kunniakirja liikkeen seinällä).

  Myös turistit ovat löytäneet liikkeen hyvin. Erityisesti japanilaiset ovat kovin ihastuneita suomalaiseen muotoiluun He tunnistavat esineet ja muotoilijat, valokuvaavat ja tekevät hankintoja. Liikkeen esittely ja kuvia on yllättäen löytynyt mm. japanilaisesta (Modern design from Finland)  ja eteläkorealaisesta muotijulkaisusta. Kun Francisco kuuli, että Wanhaa Kaarlea esiteltiin Finnairin Bluewings-lehdessä, hän laittoi välittömästi liikkeen kiinni ja nouti lehden lentoasemalta.  Ainoat itsemaksetut mainokset ovat kuulemma teipit liikkeen ikkunoissa.

  Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa Wanhaan Kaarleen ja sen persoonalliseen isäntään Franciscoon, omien sanojensa mukaan onnelliseen hulluun. Itseäni jäi mietityttämään Pauligin punainen peltinen kahvipurkki. Uskaltaisinkohan mennä opiskelijabudjetilla tiedustelemaan hintaa ja kenties vääntämään siitä peistä Franciscon kanssa? Jää nähtäväksi!

  Wanha Kaarle, Kaarlenkatu 12 B, 00530 Helsinki    wanhakaarle.fi

  Teksti ja kuvat: Martta Nerg

   

   

  Kommentit pois päältä artikkelissa Kallion kulmilla – Wanha Kaarle
 • Miten Helsinki toimii: Rautatieasema

  Trombit kurkistaa tänä vuonna kuvareportaaseissa paikkoihin, joihin ei tavallisesti näe. Sarjassa kerrotaan, millainen infrastruktuuri Helsinkiä pitää liikkeessä.

  Kuvat: Eeva Mäkinen

  Kommentit pois päältä artikkelissa Miten Helsinki toimii: Rautatieasema
 • Miten Helsinki toimii: Kaupunginpuutarha

  Trombit kurkistaa tänä vuonna kuvareportaaseissa paikkoihin, joihin ei tavallisesti näe. Sarjassa kerrotaan, millainen infrastruktuuri Helsinkiä pitää liikkeessä.

  Kuvat: Josefiina Väänänen

  Kommentit pois päältä artikkelissa Miten Helsinki toimii: Kaupunginpuutarha
 • Miten Helsinki toimii: Koskelan bussivarikko

  Trombit kurkistaa tänä vuonna kuvareportaaseissa paikkoihin, joihin ei tavallisesti näe. Sarjassa kerrotaan, millainen infrastruktuuri Helsinkiä pitää liikkeessä.

   Kuvat: Veera Visuri
  Kommentit pois päältä artikkelissa Miten Helsinki toimii: Koskelan bussivarikko
Køb Cialis på nettet https://tntark.dk/viase.html https://tntark.dk/ciafi.html http://www.konepajasurvonen.fi/tmp/viase.html http://www.putkirakentajat.fi/js/viano.html http://smedehytten.dk/kamagdk.html http://www.jaamarssi.fi/ciase.html http://www.eepinen.fi/ciano.html