-
Kierrätyskeskus sai alkuunsa vuonna 1980 kansalaisjärjestöjen yhteistyön tavaranvaihtopäivistä.
Tarkoitus oli käyttää hyväksi vanhoja tavaroita ja säästää luonnonvaroja sekä samalla herättää ihmisiä ajattelemaan tavarasuhdettaan.
Kierrätyskeskuksella on oma kanta-asiakasohjelma, joka jakaa vinkkejä
kestävään elämäntapaan sekä kannustaa vähentämään luonnonvarojen kuluttamista.Kehitys on vasta alkanut ja kanta-asiakkuuden uusia ominaisuuksia vielä kehitellään.
Kanta-asiakasedut:
﮿ Vinkkejä kestävään elämäntapaan
﮿ Tietoa uusista kampanjoista ensimmäisten joukossa
﮿ Kierrätyskeskus palkitsee kanta-asiakkaansa kestävistä valinnoista 10 %:n alennuksella ostoksista opiskelijoille tämä alennus on 20 %
Kun lahjoitat tavaraa, pitää muistaa, että tuote on ehjä, puhdas ja vielä käyttökelpoinen. Työntekijöillä on oikeus viime kädessä päättää, otetaanko tavara myyntiin.
Ennen kuin lahjoitat, ja mieti voisitko antaa tavaran esimerkiksi ystävällesi.
Jos voit, niin se kelpaa varmasti myös Kierrätyskeskukselle.
Kierrätyskeskus ottaa kaikki työntekijät sellaisina, kuin he ovat. Työssä voi oppia uutta, päivittää osaamistaan tai hankkia työkokemusta tulevaisuutta varten. Kierrätyskeskukseen voi myös hakea palkkatuettuun työhön tai johonkin muuhun avoimeen työpaikkaan.
Työnantajana Kierrätyskeskus arvostaa kaiken tyylistä osaamista.
Kuvat ja teksti Teemu Levänen
-
Suomessa pääkaupunkiseudulla sijaitseva metrojärjestelmä on maailman pohjoisin. Helsingin metro avattiin 2. elokuuta 1982, aluksi välillä Rautatientori – Itäkeskus. 2017 avattiin länsimetro, joka laajensi metrolinjan Espooseen – Lauttasaaren kautta Tapiolaan ja Matinkylään, ja 2022 lopussa aina Kivenlahteen asti. Metrossa on 30 asemaa, joista 21 on maanalaisia ja 9 maanpäällisiä. Lähes jokaisella asemalla on taideteoksia, jotka on usein suunniteltu nimenomaisesti tietyllä alueella sijaitsevalle metroasemalle.
Kuvat ja teksti: Wilma Viertola
Kontulan asemalla nähdään harvoja säilytettyjä graffititeoksia. Artism, Crash ja Space ovat Henry Pullan ja Kimmo Hela-aron töitä vuodelta 1986. Alempi teos on Koposen ja Hildénin Kuvioidut kivet. Itäkeskuksen asemalle valikoitui asemailmekilpailun kautta vuonna 2018 Mikko Eerolan teos I’m coming over. Hakaniemessä Armi Tevan kokoelma Hakaniemen helmet esittelee 15 teoksessa Hakaniemen alueen helmiä eli symboleita, jotka tekevät Hakaniemestä Hakaniemen. Helsingin yliopiston asemalla ylätasanteella ja rullaportaissa tilaa koristaa Annikki Luukelan Verkosto. Helsingin yliopiston asema on yksi kuudesta asemasta, jossa on käytössä vinohissit. Tämän tyyppiset hissit ovat harvinaisuuksia jopa maailmanlaajuisesti. Lauttasaaren asemaa koristavat koko katon pituudelta sadat lamput. Asema on arkkitehtitoimisto Helin & Co:n suunnittelema. Keilaniemen laiturin katon taideteos on Grönlund & Nisusen työ Light Weave. Finnoon aseman toisella laiturilla on Leena Nion taideteos Haavekuvia. Kuvan laiturilla aaltoileva sininen seinä kuvaa Espoon merellisyyttä. Tällä hetkellä toiseksi läntisimmällä asemalla Espoonlahdessa tilaa koristaa Hans Rosenströmin valo- ja ääniteos Varjot veden alla. Pääteasemalla Kivenlahdessa valaistus on kuin taideteos. Asemalla myös Kalle Mustosen teos Kulkijat. -
Kuvaaja: Eevi Manni
-
Kuvien upeana mallina toimi Anna Edwards, Paparazzi Model Managementilta.
-
Kuvat: Anne Kämppi
-
Visuaalisen journalismin ja valokuvauksen opiskelijat valmistelivat omaa näyttelytilaansa Portsin Galleriassa. Näyttely oli osana Kulta22 -tapahtumaa ja näyttelyssä nähtiin myös graafisen suunnittelun ja kuvataiteen opiskelijoiden töitä.
Kuvat: Tinja Sallinen
-
Kuva: Anna Kunnas Kuva: Eveliina Gutierrez Kuva: Eveliina Gutierrez Kuva: Tinja Sallinen Kuva: Tinja Sallinen Kuva: Peppi Kouti Kuva: Peppi Kouti -
©Timo Nurkkala
-
@j.kurronen
-
Kuvat: Anna Pentti
Maaginen auringonnousu Malediiveilla 28.3.2022