UFC tulee taas ja kovempana kuin koskaan!

Buffalossa, New Yorkissa järjestettävässä UFC 210 tapahtumassa nähdään jälleen kerran mielenkiintoisia ja rajuja kohtaamisia vapaaottelumaailman huipulta.

Pääkortin pääottelussa kevyen raskaansarjan mestari Daniel ”DC” Cormier kohtaa uusintaottelussa väkevän Anthony ”Rumble” Johnsonin. Keskisarjan ottelussa yhdysvaltalainen Chris Weidman kohtaa alankomaalaisen Gegard Mousasin. Muut ottelut pääkortissa ovat Cynthia Calvillo vs. Pearl Gonzalez,  Thiago Alves vs. Patrick Cote ja Will Brooks vs. Charles Oliveira.

Daniel Cormier (18-1-0) vs. Anthony Johnson (22-5-0) 

DC:n ja Rumblen viime kohtaaminen tapahtui muutama vuosi sitten ja se oli erittäin tapahtumarikas.  Johnson on tunnettu räjähtävästä tyrmäys voimastaan, jolla hän on voittanut useita otteluita. Ottelu alkoikin Johnsonin rajulla oikealla suoralla joka tiputti Cormierin mattoon. Cormier palautui iskusta kuitenkin hyvin ja alkoi hyödyntämään painitaitojaan. Cormier oli loppuottelun niskan päällä ja antoi Johnsonin kantaa omaa painoaan. DC voitti ottelun lopulta kuristuksella.

Johnson on selkeästi isompi mies kun vastustajansa, joka on selkeä etu hänelle. Hän on vahvempi, parempi pystyottelija jolla on parempi ulottuvuus. Johnsonin paukut ovat loppuneet aikaisemminkin, joten hän on varmasti varautunut paremmin jopa mahdollisesti 5 erää kestävään mittelöön. Anthony Johnsonin pitää olla tarkka hänen osumiensa kanssa, eikä rynnätä suoraan viimeistelyyn. Johnsonin pitää myös yrittää pysyä pystyssä, eikä antaa DC:n viedä häntä mattoon. Nämä ovat varmasti avaimet voittoon Jonhsonilla.

Daniel Cormier on olympiatason painija, joka on erittäin älykäs ottelija.  Danielin kyky viedä vastustaja mattoon ja kontrolloida ottelua on omaa-luokkaansa. Cormier ei missään nimessä ole myöskään huono pystyottelija, ja hänen nälkänsä kohdata uudestaan voittamaton Jon Jones, on varmasti suurempi kuin koskaan.

Chris Weidman (13-2-0) vs. Gegard Mousasi (41-6-2)

Weidmanin ja Mousasin kohtaaminen on keskisarjan huippuottelu jota odotetaan innolla. Miesten fyysiset ominaisuudet ovat hyvin samankaltaiset, mutta tilastoja katsoessa miesten ”recordit” ovat täysin erilaiset. Miehet ovat samanikäisiä mutta Mousasin kokemus on silti paljon suurempi. Hän on entinen DREAM ja Strikeforce mestari, ja hän on otellut vuodesta 2003 asti. Weidman taas on entinen UFC:n keskisarjan mestari jonka hän voitti historiallisessa ottelussa Anderson Silvaa vastaan.

Chris Weidman on toipunut järkyttävästä polvityrmäyksestä Yoel Romerolle  UFC 205:ssä. Silti se oli vasta Weidmanin toinen häviö hänen urallaan ja hän on vielä toistaiseksi kivenheiton päässä mestaruusvyöstä. Chris Weidmanilla on mustavyö brasilialaisessa jujutsussa ja hän on myös hyvä pystyottelija napakoilla kyynerpäillään ja hyvin ajotetuilla iskuillaan.  Entinen mestari on varmasti elämänsä haasteen edessä, mutta lähtee otteluun varmasti itsevarmana, onhan hän hyvä kaikilla osa-alueilla.

Gegard Mousasin pitkän uran salaisuus piilee varmastikkin hänen erinomaisessa puolustuksessaan. Hänen pystypuolustus ja alasvientipuolustus ovat UFC:n eliittiä. Alankomaalainen potkunyrkkeilijä mestari lentelee neljän voiton voittoputkella, kun taas entinen mestari kahden ottelun häviöputkella. Tällä on varmasti vaikutus otteluun lähdettäessä ottelijoiden henkisellä puolella.

 

8. päivä huhtikuuta alkava tapahtuma on historian toinen Buffalossa järjestettävä UFC-tapahtuma.