Pitkään odotettu UFC:n Lontoon tapahtuma potkaistaan vihdoin käyntiin tulevana lauantaina iltana. Maailman suurin vapaaotteluliitto tarjoaa ottelukortissaan melkoisen kattauksen mielenkiintoisia otteluja, varsinkin eurooppalaisille vapaaottelun ystäville.

Ilta tulee olemaan todella iso myös suomalaisille. Suomen vapaaottelun suurin tähti Makwan Amirkhani on päässyt pääkortille ottelemaan ja näyttämään kykynsä. Myös toinen suomalainen UFC-lupaus Teemu Packalen, tekee paluun häkkiin samana iltana.

Lontoon O2-areena on molemmille suomalaisille paikkana tuttu, sillä molemmat ottelivat siellä voitokkaasti reilu vuosi sitten. Lauantai-ilta tulee olemaan suomalaisille tärkeä, sillä vuoden tauko häkistä tiputtaa ottelijoita UFC-sijoitusten kelkasta. UFC:ssä arvostetaan aktiivisuutta ja näyttäviä otteluita, joten suomalaiskaksikolla on lauantaina näytön paikka.

Vastustajiksi ei todellakaan ole valittu mitään amatöörejä. Molemmilla herroilla on vastassaan nuoret nousevat brittilupaukset. Makwan saa vastaansa nuoren brittivapaaottelijan Arnold “Almighty” Allenin ja Teemu Packalenia vastaan asettuu myös nuori kivenkova Mark “Bonecrusher” Diakiese.

Makwan Amirkhani (13-2) vs. Arnold Allen (11-1) (Höyhensarja 65kg)

23-vuotias Allen tulee olemaan Amirkhanin kovin vastustaja tähän mennessä. Allenilla on taustallaan pitkä amatöörinyrkkeilyura, mikä näkyy hänen pystyottelussa, tarkkuudessa ja ajoituksissa. Miehellä on tilillään muutama keskeytysvoitto lyönneillä MMA-urallaan.

Vaikka Allen on voittanut muutamia otteluita matossa lukoilla, on matossa ottelemisessa pakko antaa etu Makwanille. “Mr.Finlandilla” on erinomainen maahanvientipuolustus ja on selkeästi kovempi painija kuin brittivastustajansa. Makwanin suunnitelma onkin luultavasti viedä vastustaja mattoon ja yrittää lopettaa ottelu kuristuksella.

Ottelusta tekee mielenkiintoisen se, että Makwan ei ole ikinä kohdannut Allenin kaltaista pystyottelijaa, eikä Allen Makwanin kaltaista painijaa. Ottelun alku on erityisesti tärkeä. Makwan tuskin lähtee otteluun hyppypolvella, kuten hän teki UFC-debyytissään, eikä välttämättä haasta pystyssä Allenia yhtä paljon kuin aikaisemmin. Ottelussa pakko antaa etu Suomen omalle Amirkhanille, sillä hänen kilpailuhenkisyys ja nälkä on huipussa. Makwanin matto-työskentely tulee koitumaan Allenin kohtaloksi.

Teemu Packalen (8-1) vs. Marc Diakiese (11-0) (Kevytsarja 70kg)

Tässä ottelussa asetelmat ovat lähes samanlaiset kuin Makwanin ja Allenin ottelussa. Viime vuoden UFC:n Lontoon tapahtumassa “Pacu” otti näyttävän voiton Thibault Goutista ja nappasi tyrmäysbonukset päälle. Loukkaantumiset kuitenkin pilasivat hyvän nosteen Teemulta, mutta nyt hän on takaisin entistä vahvempana.

Arnold Allenin lailla, on Diakiese myös kehitysvaiheessa oleva 24-vuotias lupaus. Hän on todella kovakuntoinen ja monipuolinen ottelija, joka on voittanut jokaisen ottelun MMA-urallaan. Packalen täytyy otella fiksusti ja pitää kontrolli ottelussa, ettei Diakiesen väkevä lyönti- ja potkupeli koidu hänen kohtalokseen.

Pystyottelussa Diakiese on vahvempi ja räjähtävämpi, mutta matossa etu on annettava Teemulle. Packalen on lukkopainin ja brasilialaisen jujutsun konkari, jolla ei varmasti ole tilaisuuden tullen ongelmaa saada Diakiesea solmuun.

Yhteenveto

Molempien otteluparien myllyttäjille lauantai-ilta tulee olemaan tärkeä. Suomalaiset vapaaottelijat eivät ole vielä maailman mittapuulla ihmisten tiedossa, mutta voitto nostaisi heidät varmasti sinne. Kaikki neljä ottelijaa ovat menestyksen nälkäisiä, joille voitto toisi nosteen UFC-sijoituksissa huimasti.

Tapahtumassa nähdään myös muita mielettömiä otteluita kuten pääottelu Jimi Manuwa vs. Corey Anderson, Gunnar Nelson vs. Alan Jouban ja Brad Pickett vs. Marlon Vera. UFC-Lontoossa ei mestaruusvyöottelua nähdä, mutta nämä otteluparit eivät jätä ketään kylmäksi. Odotettavissa on iso harppaus Suomelle vapaaottelumaailmassa, kun jännittävät ottelut lähtevät käyntiin.

 

Teksti: Juha Rapo