FIFA on julkistanut tänään uuden jalkapallorankingin listauksen.

Brasilia on noussut kärkipaikalle ensimmäistä kertaa lähes seitsemään vuoteen. Brasilia oli maailman rankingissa ykkösenä viimeeksi kesällä 2010. Ensimmäisenä joukkueena paikan vuoden 2018 Venäjän MM-kisoihin varmistanut Brasilia on ollut viime vuoden Copa American jälkeen hurjassa iskussa. Brasilia on voittanut yhdeksän edellistä otteluaan maalierolla 25-2.

Edellisessä listauksessa kärkipaikkaa piti toiseksi pudonnut Argentiina. Argentiinan tilanne ei ole tällä hetkellä ruusuinen. Joukkue on MM-karsinnoissa tällä hetkellä viidentenä, eikä ole menossa suoraan MM-kisoihin. Chile ja Uruguai ovat kuitenkin vain pisteen edellä, ja Kolumbia kaksi pistettä edellä. Todennäköisesti Argentiina ottaa neljästä viimeisestä karsintaottelusta sen verran pisteitä, että se etenee suoraan kisoihin.

Rankingissa Brasilian ja Argentiinan takana kolmantena on Saksa, neljäntenä Chile ja viidentenä Kolumbia. Hallitseva Euroopan mestari Portugali on sijalla 8.

Suomi on uusimmassa rankingissa sijalla 97. Suomi nousi edellisestä listauksesta kaksi sijaa ylemmäs. Suomi on omassa karsintalohkossaan jaetulla viimeisellä sijalla Kosovon kanssa. Suomi ja Kosovo pelasivat viime vuoden syyskuussa tasapelin, ja tästä saatu piste on molemmille karsintojen ainoa.