Uutiset toimitti Pinja Raussi.

Öljyn hinta on ollut laskussa, kun koronaviruksen hidastama maailmantalous on heikentänyt öljyn kysyntää. Pörssikurssit ympäri maailmaa ovat laskeneet  sen jälkeen, kun öljyntuottajamaiden neuvottelut öljyntuotannon rajoittamisesta sunnuntaina katkesivat.
Öljyn hinta on pudonnut noin 20 prosenttia Saudi-Arabian ilmoitettua öljyn hinnan alennuksista. 
 Kuva: Josefiina Turkulainen

 

EU harkitsee jopa 1500 lapsen vastaanottamista Kreikan pakolaisleireiltä, kertoo Saksan hallitus lausunnossaan.
Lausunnon mukaan asiasta neuvottelevat vastaanottoon halukkaat maat. Saksan mukaan se on valmis vastaanottamaan ”soveliaan” osuuden EU-maihin mahdollisesti tulevista lapsista. 
Siirtoa odottavia alaikäisiä on arvioitu olevan kaikkiaan noin 5000. 
 Kuva: Hanna Viljaranta

 

Poliisi valvoo koko tämän viikon tehostetusti muun muassa suojatiesääntöjen noudattamista ja turvalaitteiden käyttöä. Lisäksi erityisessä tarkkailussa on myös muita huolimattomuutta liikenteessä aiheuttavia tekijöitä, kuten esimerkiksi kännykän käyttö ajon aikana.
 Lähes kaksi kolmesta jalankulkijan kuolemantapauksesta ja jopa 90 prosenttia loukkaantumisista tapahtui taajamissa. Kuva: Josefiina Turkulainen

 

IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo naisten jääkiekon MM-kilpailuiden perumisesta koronavirusuhan takia.
Miesten MM-kilpailuiden pelaamisesta toukokuussa ei ole vielä tehty päätöstä, mutta peruminen tai otteluiden siirtäminen pois Sveitsistä on mahdollista.
NHL:ssä on esitetty otteluiden pelaamista tyhjille katsomoille ja siirtämistä puolueettomilla stadioneille. Kuva: Julia Rantala