SaiPa-ikoni Ville Koho päätti merkittävän uransa SaiPassa tänä keväänä. Päätösotteluun Pelicansia vastaan oli myyty jo yli 4200 lippua ja luvassa oli muutenkin iso tapahtuma. 12.3 kuitenkin Suomessa peruttiin koronavirus uhan takia kaikki yli 500 ihmisen tapahtumat. Ottelu oli tarkoitus pelata tyhjille katsomoille, mutta peruttiin lopulta kokonaan. Uusi juhlapeli on määrä pelata ensi syksynä.

Kohon merkitys SaiPalle

Puolustavana keskushyökkääjänä tunnettu Koho pelasi koko 18 vuotta kestäneen pääsarja uransa SaiPassa ja toimi 12 vuotta joukkueen kapteenina. Viimeisellä kaudellaan Koho teki ymmärrettävän päätöksen ja jätti kapteenin tehtävän Elmeri Kaksoselle keskittyen enemmän omaan pelaamiseen. Koho on yksi vahvimpia ehdokkaita, kun puhutaan kaikkien aikojen SaiPalaisesta. Hänen seurauskollisuus on myös isoa, sillä hänelle on tullut uran aikana tarjouksia muista seuroista, mutta on aina päättänyt jatkaa Lappeenrannassa. Koho muistetaan myös lauseesta ”Päivääkään en vaihtaisi pois.”

Muutenkin Koho on ollut aina selkeä suosikkipelaaja kannattajien keskuudessa. Koho on esimerkiksi käynyt pariin otteeseen tapaamassa kannattajia kauden päätteeksi. Myös Kohon uran merkkipaalujen aikana Koho on saanut jo ansaitsemiaan arvostuksia esimerkiksi tifojen muodossa. Jo vuosia kannattajakatsomossa on raikunut laulu:

”On meillä vain yksi Koho

Vain yksi Ville Koho

Uran lopussa, paita katossa

Siihen asti siulle lauletaan!”

Mieleenpainuvimpia hetkiä Kohon uralla on esimerkiksi lopullinen ratkaisu tyhjään maaliin JYPiä vastaan keväällä 2014 pelatuissa puolivälierissä. 

Uran päätösottelu ja sen peruminen

Tammikuussa ilmoitettiin, että Koho lopettaa uransa tähän kauteen. Viime lauantaina oli tarkoitus olla uran päätösottelu sen ansaitsemalla kunnioituksella. Koronaviruksen aiheuttamien toimenpiteiden vuoksi kannattajien sekä Kohon suureksi harmiksi tapahtuma kuitenkin peruttiin ja SaiPa-ikonin ura päättyi todella väärällä tavalla. 

Lauantaina Koholle kuitenkin järjestettiin läheisten kesken uran päätöstilaisuus Kisapuistossa. 

On kuitenkin ilmoitettu, että Koho saa hänelle ja kannattajille tärkeän uran päätösottelun ensi syksynä. Vaikka juhlaottelu ei ole samanlainen uran jo päätyttyä, niin kyllä se on todellakin ansaittu. Olisi myös hulluutta, ellei numeroa 8 nosteta Kisapuiston kattoon tulevaisuudessa.

Lauantain ottelu oli muutenkin loistava tapaa pelastaa edes vähän SaiPan heikkoa kautta ja lipputuloja. Vaikka lippujen hintaa on mahdollista periä takaisin, niin on jo suurta arvostusta ja tukemista antaa SaiPan pitää lipunmyynnistä tulleet tulot.