(Kuva: Tinja Sallinen)

 

Trombitin urheilutoimituksessa ryystettiin paljon kahvia ja erilaisia vireystilaa kohottavia juomia, sillä toimitus kärsi lopputyön aikana niin koronasta kuin muistakin poissaoloista. Pahimmillaan ”kokoonpanoon” saatiin raavittua vain yksi ”kentällinen”. Yhteistyöllä ja ”ylitöillä” näistäkin selvittiin. Tätä oli Trombit 2022.

Teksti: Eevert Lifländer

”Viime yönä minä ymmärsin, että mitä se tarkoittaa…”

Nämä Apulannan Toinen Jumala-kappaleen sanat soivat päässäni tällä viikolla. Ymmärsin sen tosiasian, että lopputyömme Trombitin urheilutoimitus, hiljentyy viikon lopuksi. Pitkäperjantaina ei enää tarvitse ajastaa julkaisuja, tehdä kuvaajatilauksia, tai pyytää toimittajilta tilannetietoja juttujen edistymisestä. Yksi elämänvaihe päättyy.

Olen hyvin väsynyt, mutta samalla onnellinen. Pieni, muttei missään nimessä piskuinen toimituksemme selvisi lopputyön haasteista upeasti. Vältimme syyslukukauden harjoituksissa tapahtuneet paniikit ja hermoromahdukset. Suunnittelimme ja ajoitimme tekemisemme paremmin, emmekä antaneet pienten virheiden kasvaa suuremmiksi.

Kahvin ja muiden nesteiden tärkeyttä ei voi korostaa tarpeeksi. Pitkien keikka- ja deskipäivien venyessä yöunet jäi osalla vähäisiksi, joten kahvia ja muita juomia nautittiin pitkin päivää. Myös sosiaalinen ja varsin äänekäs toimitusympäristö auttoi pysymään hereillä.

 

Elämän eliksiirinäkin tunnettu kahvi oli Trombitin urheilutoimituksen kulmakiviä. Kiitokset keittiölle! (Kuva: Jaakko Servo)

 

Työnkuvat ja vastuualueet jakautuivat luonnollisesti toimituksen kesken. Itseni lisäksi Samu Rissanen, Joonas Nikander, Lauri Vaininen ja Tatu Haglund toimivat päällikköinä toimituksen sisällä. Samu vastasi tekstipuolesta, Joonas ja Lauri radiosta, ja Tatu puolestaan videotuotannosta.

Toimittajistamme Niina Karjalainen teki paljon töitä etänä. Hän tuotti lopputyön aikana useamman huikean videon, sekä monia pitkiä yhteiskunnallisiakin aiheita käsitteleviä tekstejä.

Mestarimaalivahtimme Jesse Hietikko reagoi hänelle annettuihin tehtäviin, ja hoiti lyhyellä aikataululla tarvitsemamme tiedot ja haastattelut. Niko Liikkanen ja Jaakko Servo ruotivat kasaan monia hienoja juttuja henkilökuvista ilmiöihin.

Eetu Moisio seurasi muun muassa salibandyn playoff-sarjoja tarkalla silmällä, ja loihti lukijoillemme monet julkaisut aamukahvin kylkeen.

 

Live Outside Podcast oli Lifun ja Joonaksen brändätty ohjelma Trombitia varten. (Kuva: Severi Aalto)

 

Live Outside

 

Ehkä lopputyömme erottuvin yksittäinen kokonaisuus oli minun ja Joonaksen juontama Live Outside-ohjelma. Halusimme luoda Trombitiin projektin, josta jäisi muistoja loppuelämäksi. Brändäsimme ohjelman Enter Shikari-nimisen yhtyeen kappaleen mukaan. Pyysimme graafisen suunnittelun linjan opiskelijalta apua visuaalisen ilmeen luonnissa. Lopputulos on Severi Aallon käsialaa.

Teetimme ohjelman logoilla niin julisteita, t-paitoja, lippiksiä ja kahvikuppeja. Ohjelmassamme vierailivat muun muassa selostajat Jani ”Jantta” Alkio, Julius Sorjonen, Teppo Laaksonen ja Juho Kokko.

Enter Shikarin Live Outside-kappale toimi myös HEO:n joukkueen maalilauluna Helsingin urheilutoimittajien liiton salibandyturnauksessa.

 

Live Outside-ohjelmalle teetettiin muun muassa t-paidat. (Kuva: Henna-Mari Hirvonen)

 

”Vain voittajat muistetaan”

 

Osallistuimme lopputyön neljännellä viikolla Helsingin urheilutoimittajien liiton salibandyturnaukseen voitokkaasti. Voitimme puolivälierässä Laajasalon opiston joukkueen peräti 14-3. MTV sai pidettyä lukemat sentään yksinumeroisina (8-1). Viaplay pisti joukkueemme tiukille. Varsinaisen peliajan päättyessä 3-3, oli edessä rangaistuslaukauskilpailu.

Ensimmäiset laukojat epäonnistuivat molemmilta joukkueilta. Olin joukkueemme neljäs laukoja. Laitoin reikäpallon kahden edellisen laukojamme tapaan vasempaan yläkulmaan ja sysäsin paineet vastustajalle. Jesse sai sormensa viimeisen laukauksen tielle, ja mestaruus ratkesi HEOlle ja Trombitin urheilutoimitukselle.

Joukkueemme maaliero oli murskaava 25-7. Mestaruus oli HEO:lle sen historian toinen.

 

HEO voitti vuoden 2022 HUT-salibandyturnauksen. (Kuva: Niina Karjalainen)

 

Lisäsin viestintäpalvelu Twitteriin voiton jälkeen kuvan, jonka kuvatekstiksi kirjoitin: ”Vain voittajat muistetaan”.

Vaikka meidän lopputyöstämme ei jaeta pokaaleja tai muita fyysisiä palkintoja, olemme kaikki mielestäni tietyllä tapaa voittajia. Saamme käyttöömme kuvainnollisesti ison avainnipun, jolla voimme avata uusia ovia elämässämme.

Trombit hiljentyy tältä erää, mutta palaa taas ensi keväänä uusien toimittajien toimesta.

Kiitos kanssaopiskelijoille, lukijoille, kuuntelijoille, ja kaikille toimituksemme matkaa seuranneille.

Aurinkoisin urheiluterveisin:

Eevert ”Lifu” Lifländer, Trombitin urheilupäällikkö.