Tampereen Tapparan ja Helsingin IFK:n välinen tasoero tuli karulla tavalla esiin Tampereella, kun kotijoukkue vei ottelun 5-2. IFK koki myös kovia menetyksiä ennen kolmatta ottelua.

Teksti: Olavi Ryhänen

Hurmosjoukkue IFK:n hurmos loppui lyhyeen, kun poissaoloja alkoi tulla liukuhihnalta. IFK tiedotti ensin Ilari Melartin uupuvan kokoonpanosta. Juuri ennen ottelua IFK:n runkosarjan tehokkain pelaaja Eetu Koivistoinen tipahti myös pois kokoonpanosta, ja Juha Jääskä on edelleen poissaolevien listalla.

Kaksi ensimmäistä ottelua Helsingissä oli tamperelaisilta heikkoa peliä, mutta nyt Tappara sai dieselkoneensa herätettyä.

Sensaatiomaalivahti Roope Taponen tykitettiin vaihtopenkille, kun lukemat saavuttivat 4-1-tilanteen. Missään tapauksessa maalit eivät menneet Taposen piikkiin. Tämä oli Ville Peltosen herätysyritys joukkueelle.

Kolmannen osaottelun tuloksen IFK voi turvautua perustelemaan poissaoloilla. Mutta perjantain neljänteen otteluun täytyy löytää lääkkeet, joilla pysäyttää Tappara, jotta sarja jatkuisi vielä ensi viikolla Helsingissä.

IFK:n hyvä kolmas erä tuo lohtua seuraavaan kohtaamiseen. Jälleen kerran isot onnistumiset nähtiin helsinkiläisten nuorilta. Aleksanteri Kaskimäki taituroi jo toisen maalinsa sarjaan, ja vahvat pudotuspelit pelannut Leevi Teissala kavensi kolmannessa erässä. 

IFK kärsi keskiviikkona isoista poissaoloista. (Kuva: Kari Rinta-Rahko)

 

”Kaikkiin pelaajiin luotetaan”

“Tänään nähtiin Euroopan paras Tappara, joka pelasi hyvin ja aktiivisesti, mutta ei nähty stadin parasta IFK:ta. Hävittiin aika monta peliä tänään. Hävittiin itse ottelu, mutta myös erikoistilannepeli, maalivahtipeli ja ilmeisesti vielä tuomaripelikin jo viime ottelun jälkeen. Täytyy mennä nopeasti eteenpäin ja löytää ne asiat, joissa voi parantaa”, IFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kommentoi ottelun kulkua C Morelle.

“Kokoonpanossa olleet pelaajat eivät tänään saaneet sitä parasta IFK:ta näkyviin. Meillä oli tarvittava määrä pelaajia. Kaikkiin uskotaan ja luotetaan”, Peltonen totesi kokoonpanohuolista.

Kolmannen erän positiivisen vaihteen Peltonen kuittasi ”kosmetiikaksi”.

”Kyllähän siellä oli rakennettuja paikkoja, joista olisi pitänyt tehdä useampikin maali. Yleensä tuomarit katsovat tilanteet läpi ja niihin puututaan, jos on turhia kaksiminuuttisia tai oikeita kaksiminuuttisia. Siten tämä sarja menee eteenpäin: me keskitytään pelaamiseen ja tuomarit tuomaroimiseen”, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kommentoi joukkueen ylivoimaa ja vaihtelevaa tuomarilinjaa C Morelle.

Toinen välieräsarja Tampereen Ilveksen ja Lahden Pelicansin välillä on tilanteessa 1-1, ja kolmas osaottelu pelataan tänään kiirastorstaina Tampereella.