Tänään illalla alkavat kauan odotetut MM-karsinnat 12 ottelulla. Viljami Jurvanen antaa jokaisesta ottelusta lyhyesti tulosvetovihjeet perusteluineen.

 

Portugali – Azerbaidžan

Cristiano Ronaldo ja supertähtiä vilisevä Portugali ei ei tule jättämään mitään saumoja Portugaliin vieraaksi tulevalle Azerbaidžanille. Vierailijat puolustavat kuitenkin tiiviisti, eikä ylikävelyä tulla näkemään. Lopputulos 3-0 Portugalille.

 

Serbia – Irlanti

Irlannin pitkään jatkunut maalinteko-ongelma saa jatkoa Serbian vieraana. Lukuisia maailmanluokan pelaajia omaava Serbia on saanut oman pelinsä kuntoon ja näyttää jopa ihan oikealta joukkueelta. Jos Serbia pelaa kurinalaisesti ja joukkueelle, ei Irlanti tule maalia tekemään. Lopputulos 2-0 Serbialle.

 

Viro – Tshekki

Viime vuodet kovaa nousua tekevä Tshekki on ottelun selvä ennakkosuosikki. Edellisen ottelun Viro on voittanut kaksi vuotta sitten, eikä voitoton putki tule tänäänkään katkeamaan. Lopputulos 0-3 Tshekille.

 

Belgia – Wales

Fifa rankingin ykkönen Belgia tulee ottelun erittäin todennäköisesti voittamaan. Wales lähtee otteluun todennäköisesti puolustusvoittoisesti. Jossain vaiheessa walesilaisten puolustus tulee aukeamaan jonkinlaisen virheen myötä ja kotijoukkue saa maalihanansa auki. Lopputulos 3-1 Belgialle.

 

Turkki – Hollanti

Erittäin mielenkiintoinen peli. Molemmat joukkueet ovat pelanneet erittäin paljon tasapelejä edellisissä otteluissa. Kun kyseessä on Turkin kotipeli, mitä vain voi tapahtua. Hollannin laatu on kuitenkin liikaa Turkille. Lopputulos 0-2 Hollannille.

 

Gibraltar – Norja

Nuori ja nälkäinen Norja ei jätä mitään saumaa kotijoukkue Gibraltarille. Ottelun loppulukemista voi tulla hyvinkin karut. Erling Braut Hålandin johtama hyökkäys tulee aiheuttamaan päänvaivaa, jopa päänsärkyä kotijoukkueen puolustukselle. Lopputulos 0-6 Norjalle.

 

Latvia – Montenegro

Molemmilla joukkueilla on syksyltä hyviä otteluita Kansojen liigasta, mutta materiaaliltaan Montenegro on selvästi laadukkaampi. Latvia on kuitenkin sitkeä nippu ja taistelee varmasti loppuun asti. Vähämaalinen ottelu tulossa. Lopputulos 0-0 tasapeli.

 

Kypros – Slovakia

Vierasjoukkue Slovakia lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta kotijoukkue Kypros voi kuitenkin yllättää. Marek Hamsikin johtama Slovakia tarvitsee ottelusta kuitenkin voiton, jos mielii kisapaikasta haaveilla. Lopputulos 0-1 Slovakialle.

 

Malta – Venäjä

Venäjän edelliset ottelut ja tulokset ovat olleet surkeita, mutta vastassa on yksi Euroopan heikoimmista maista. Huonosta vireestä huolimatta vierasjoukkue voittaa ottelun ongelmitta. Venäjä käy hakemassa helpon voiton Maltan kauniilta saarelta. Lopputulos 1-4 Venäjälle.

 

Slovenia – Kroatia

Ottelun suosikki on melko selvä, Kroatia. Mutta helppo työpuhde vierasjoukkueella ei tule olemaan. Slovenialla on ottelussa yli viiden kertoimet, mikä on erittäin pelattava kerroin. Kroatian laatu ja kokemus siivittää vierasjoukkueen rutiinivoittoon. Lopputulos 0-1 Kroatialle.

 

Ranska – Ukraina

FIFA-rankingin kakkonen ja hallitseva maailmanmestari Ranska lähtee kotonaan kaatamaan Andri Shevchenkon luotsaamaa Ukrainaa. Edelliset ottelut ovat olleet Ukrainalle vaikeita, eikä iltapuhde tulee tänäänkään helpottumaan. Ranskan tähtipelaajat ovat liikaa Ukrainan puolustukselle. Lopputulos 2-1 Ranskalle

 

Suomi – Bosnia ja Hertsegovina

Otteluun lähdetään erittäin tasaisista lähtökohdista, vaikka Bosnia ja Hertsegovina ei pystynyt voittamaan otteluakaan viime vuoden puolella. Vierasjoukkueelta löytyy kuitenkin hieman enemmän laatua yksilöinä, mitä Huuhkajilta. ”Rive” johtaa Huuhkajat rutiininomaiseen voittoon huolellisella ja kurinalaisella pelillä sekasortoista Bosniaa vastaan. Lopputulos 1-0 Suomelle.

 

 

Viljami Jurvanen