Mäkihypyn maailmancupissa Norjan Vikersundissa nähtiin viikonloppuna huimia hyppyjä, kun maailmanennätys pistettiin kisan aikana uusiksi peräti kahdesti. Ensin norjalainen Robert Johansson hyppäsi 252 metriä. Itävallan Stefan Kraft pisti kuitenkin hetkeä myöhemmin maailmanennätyksen uusiksi, kun itävaltalainen lensi 253,5 metriin.

Kraftin hyppy herätti paljon närää varsinkin norjalaisleirissä, koska norjalaisen TV2 kanavan mukaan TV-kuvista on nähtävissä, että Kraftin takamus raapaisee maata ennen sallittua kaatumisrajaa. Tämän perusteella itävaltalaisen maailmanennätys tulisi hylätä. Norjan mäkihypyn lajijohtaja Clas Brede Bråthen kritisoi sitä, että Vikersundin mäen tuomaritorni sijaitsee aivan liian kaukana alastulopaikasta. Tuomarit todistivat Kraftin ennätyshypyn peräti 200 metrin päästä.

Vikersundin lentomäessä on nähty aikaisemmin maailmanennätyksiä. Vuonna 2010 mäessä aloitettiin uuden lentomäen rakentaminen vanhan tilalle ja se valmistui saman vuoden joulukuussa. Siitä lähtien Vikersund on ollut maailman suurin lentomäki. Aikaisemmin suurin lentomäki sijaitsi Slovenian Planicassa. Aikasempi maailmanennätys (251,5 m) oli Anders Fannemelin nimissä ja se hypättiin niin ikään Vikersundissa.

Mäkihypyn maailmanennätykset ovatkin viime vuosina parantuneet kymmeniä metrejä Vikersundin mäen uudistusten myötä. Varsinkin norjalaiset ovat olleet vahvoilla, kun viimeisen 11 vuoden aikana maailmanennätystä on pitänyt nimissään Johansson mukaan lukien peräti kuusi norjalaista hyppääjää. Suomalaisista maailmanennätystä on pitänyt nimissään historian aikana Tauno Luiro, Matti Nykänen, Toni Nieminen ja Matti Hautamäki.