NBA:ssa on ensi yönä luvassa todellinen herkkupala, kun läntisen konferenssin ykkösjoukkue Golden State Warriors ja kolmonen Houston Rockets kohtaavat.

Molemmat joukkueet ovat hyvässä vireessä. Warriors on voittanut seitsemän edellistä otteluaan, ja Rockets on voittanut edellisestä kymmenestä pelistä seitsemän. Molemmat joukkueet ovat voittaneet yhden ottelun tällä kaudella joukkueiden kahdessa kohtaamisessa.

Luvassa on todennäköisesti viihdyttävä ottelu näiden kahden joukkueen pelityylien takia. Warriors tykittää eniten pisteitä koko NBA:ssa, ja Rockets seuraa heti toisena 0.1 pisteen erolla. Warriors on tehnyt 115.9 pistettä ottelua kohden, kun Rockets taas on tehnyt 115.8.

Warriorsin ja Rocketsin kohtaamisessa erot tulevat puolustuksessa näkyviin. Golden Staten puolustus antaa vastustajille 104.3 pistettä ottelua kohden, ja Rocketsin antaa 108.4. Rocketsin onnistuminen riippuu paljon siitä, kuinka hyvin joukkueen ykköstähti James Harden pelaa, sekä siitä, kuinka hyvin kaukoheittäjät kuten Eric Gordon osuvat kolmosen viivan takaa.

Rockets on voittanut 16 ottelua ja hävinnyt vain yhden, kun Gordon on onnistunut tekemään yli 20 pistettä. Samalla Rockets on 16-3, kun Harden on saanut tripla-tuplan (10 pist. 10 levypalloa ja 10 koriin joht. syöttöä).

Golden State koki suuren menetyksen, kun supertähti Kevin Durant loukkaantui helmikuussa. Durant on ollut erittäin tärkeä joukkueelleen. Durantin pelatessa Warriors voitti 49 ja hävisi 10 ottelua. Loukkaantumisen jälkeen joukkue on yskähdellyt, voittaen yhdeksän ja häviten neljä kamppailua. Muille joukkueille 9-4 olisikin hyvin, mutta ei joukkueelle, joka hävisi yhteensä yhdeksän ottelua runkosarjassa viime kaudella.

Rockets lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, sillä peli pelataan Houstonissa, jossa Rockets on pelannut hyvin, voittaen 37 ottelusta 28. Draymond Greenin lisäksi Golden Statesta ei löydy pysäyttäjää James Hardenille, joka saa heti Greenin poistuttua kentältä tehdä hyökkäyspäässä mitä haluaa.

Vaikka Houston ennakkosuosikkina lähteekin, ei voi Golden Statea ikinä laskea pois voittotaistelusta. Kyseessä on kuitenkin mestarisuosikkien taisto.

 

Lähteet: nba.com, espn.com, basketball-reference.com

Kuva: Teo Nikulainen