Oklahoma City Thunderin takamies Russell Westbrook kirjautti viime yönä tililleen kauden 34 tripla-tuplan.

Westbrook heitti 24 pistettä, kahmi 10 levypalloa sekä keräsi 16 syöttöä voitokkaassa ottelussa Toronto Raptorsia vastaan. OKC voitti ottelun lukemin 123-102.

Westbrook on ollut koko kauden käsittämättömän kovassa vireessä. 28-vuotiaan yhdysvaltalaisen koko kauden tilastojen keskiarvot ovat jäätävät. Kauden pistekeskiarvo on 31.7 pistettä. Lisäksi mies on rohmunnut levypalloja 10.5 per ottelu, ja syöttänyt 10.4 koria ottelua kohden. Westbrook pelaa tällä hetkellä uransa selvästi parasta kautta. Aikaisemmilla kausilla miehen pistekeskiarvo on pyörinyt 23.5 pisteen tuntumilla (pl. 14-15, jolloin 28.1pts). Tämän lisäksi miehen levypallokeskiarvo ei ole aikaisemmilla kausilla koskaan ollut yli kahdeksaa.

Westbrook onkin yksi suurimpia suosikkeja voittamaan tällä kaudella NBA:n arvokkaimman pelaajan (MVP) palkinnon. Oklahoman heikompi menestys verrattuna muiden ehdokkaiden joukkueisiin voi kuitenkin vaikuttaa valintaan. 

Westbrookin entisen seurakaverin Kevin Durantin Golden State Warriors johtaa läntistä konferenssia, Kawhi Leonardin San Antonio Spurs on samaisen konferenssin toisena, Isaiah Thomasin Boston Celtics on itäisen konferenssin toisena ja James Hardenin Houston Rockets on lännessä kolmantena. Westbrookin OKC on lännessä kuudentena.

Silti Westbrookin kausi on ollut niin käsittämättömän kova, ettei miestä voi sivuuttaa MVP-taistosta. Mielestäni joukkueen sijoituksesta huolimatta Westbrook on tällä hetkellä NBA:n ehdoton ykköstähti ja ansaitsee MVP-palkinnon. Kuka tietää, vaikka Westbrook kantaisi joukkueensa keväällä pitkälle?

Viime yönä tripla-tuplia nähtiin useampia. Denver Nuggetsin Nikola Jokic heitti 17 pistettä, keräsi 14 levypalloa sekä antoi 11 syöttöä. Nuggets voitti ottelussa LA Clippersin pistein 129-114. Memphis Grizzliesin isokokoinen espanjalaissentteri Marc Gasol onnistui myös tripla-tuplassa. Joukkueensa suurimmat minuutit (35min) kellottanut Gasol heitti ottelussa 18 pistettä, jonka lisäksi rohmusi 10 levypalloa sekä antoi 10 syöttöä. Memphis voitti Atlanta Hawksin lukemin 103-91.