Niklas Anttila valmistautuu puttiinsa. (Kuva: Frisbeegolfliitto)

 

Frisbeegolfin ammattilaiskiertue jatkui Teksasissa. Niklas Anttila sijoittui parhaana suomalaisena 15:sta. Suomalaishuipuista Väinö Mäkelä on keskittynyt harjoituskaudella erityisesti puttiin ja rystyheiton mittaan.

Teksti: Niko Liikkanen

Frisbeegolfin kisakausi jatkui viikonloppuna pelatussa Texas State Disc Golf Championshipissä. Suomalaisista kisassa pelasivat hallitseva Suomen mestari Väinö Mäkelä, Niko Rättyä, Luukas Rokkanen ja hallitseva Euroopan mestari Niklas Anttila. Mukana olivat myös jo aiemmin kisakautensa aloittaneet Mikael Häme, Lauri Lehtinen, Eveliina Salonen ja Henna Blomroos.

Ricky Wysocki nappasi kotiyleisön edessä kauden avausvoittonsa Teksasissa. Wysockin tilasto on hämmentävä Texas State Championshipissä, sillä Wysocki on pelannut kisan kuudesti ja voittanut joka ikinen kerta. Toiseksi sijottui Calvin Heimburg ja kolmanneksi Gregg Barsby. Vakuuttavasti kauden aloittanut Paul McBeth sijoittui kahdeksanneksi.

Suomalaisista avoimessa luokassa parhaiten sijoittui Niklas Anttila. Anttila oli kahden kierroksen jälkeen kahdeksannella sijalla, mutta sijoittui lopulta 15:ksi. Lauri Lehtinen ja Mikael Häme olivat jaetulle 35:llä sijalla. Väinö Mäkelä sijoittui sijalle 45.

Naisissa Henna Blomroos sijoittui seitsemänneksi. Eveliina Salosen puttivaikeudet jatkuivat, ja Salonen sijoittui 27:ksi. Voittoon pelasi Paige Pierce.

 

”Kun pelaa parhaiden kanssa, pystyy itsekin kehittymään”

 

Väinö Mäkelä kertoi Trombitille, mihin osa-alueisiin hän on panostanut harjoituskaudella.

”Tosi hyvältä tuntuu aloittaa kausi, vaikka on ollut vähän repaleinen treenikausi, kun on ollut nielurisaleikkausta ja flunssaa. Otettiin täällä jenkeissäkin heti flunssa. Marras-joulukuu meni sairastaessa, mutta tämän vuoden puolella olen päässyt hyvin treenaamaan. Päällisin puolin tosi hyvä fiilis lähteä pelaamaan. Putti oli sellainen osa-alue, mihin panostin tosi paljon. Putti alkoi vähän hajota viime kauden lopulla. Rystyheiton mitta on ollut myös kehityksen kohteena.”

Mäkelä lähtee joka kisaan pelaamaan omaa peliä.

”Haluan lähteä sillä mentaliteetilla kauteen, että teen parhaani ja katson, mihin se riittää. Haluan olla tyytyväinen omaan pelaamiseeni, se on minulle kaikki kaikessa. Tulokset tulevat sen jälkeen ja hyvän tuloksen saa, kun pelaa hyvin.”

Mäkelä pelaa kauden muutaman muun suomalaisen tapaan pääsääntöisesti Yhdysvalloissa, jossa hän pääsee koko ajan haastamaan lajin parhaita ja kisaamaan isommista palkintopoteista. Mäkelä harjoittelee paljon suomalaisten ja ulkomaalaisten parhaimmiston kanssa.

”Kun pelaa maailman parhaiden kanssa jatkuvasti, niin pystyy itsekin kehittymään. Jenkeissä on kuitenkin suurin kisastadion, joten täällä kannattaa viettää aikaa ja pelata kisoja. Uskon sen olevan osasyy omalle kehitykselleni, että harjoittelen parhaimpien kanssa.”

Frisbeegolfaajan arki on kisakaudella kiireistä, sillä kisoja on usein peräkkäisinä viikonloppuina.

”Kisojen välissä tulee alkuviikosta tehtyä punttitreeni, jolla pidetään voimatasoja yllä. Treenit menevät muuten pitkälti rataan tutustumisessa ja puttia harjoitellessa. Väliviikoilla keskitytään sitten enemmän eri heittojen treenaamiseen”.

Mäkelän kausi jatkuu viikonloppuna muiden suomalaisten tapaan Nashvillessä Music City Openissa.