Lena on asunut Suomessa ja Ranskassa, nyt hän muutti Bahrainiin, Saudi-Arabiaan.

Lena syntyi Australiassa, ja on asunut suurimman osan elämästään Suomessa. Hän on kuitenkin kokenut elämänsä aikana monia eri kulttuureita matkustamisen ja ulkomailla asumisenmyötä.

 

Hänestä ei tunnu pahalta muuttaa uuteen maahan ja uuteen kulttuuriin, sillä side Suomeen ei ole niin vahva, että se tuntuisi pahalta rikkoa. Hän ei koe kuuluvansa vain yhteen kulttuuriin.

”Ei ole tullut kauhean voimakkaita kulttuurishokkeja”, Lena kertoo.

 

Huom! Kirjoitat negaatiossa. Vaihda ne posiin eli mitä hänestä tuntuu ja mitä hän kokee sen sijaan, että kerrot, miltä hänestä ei tunnu ja mitä hän ei koe. Aivan kuten seuraavassa kappaleessa.

Sopeutuminen eri kulttuureihin sujuu luontevasti. Erinomainen englannin kielen taito auttaa monessa tilanteessa ja sopeutumisessa.

 

Uuden oppiminen on innostavaa

Ranskaan muuttaessa hän hyppäsi suoraan syvään päätyyn ja meni ranskalaiseen kouluun ilman ranskan kielen taitoa. Hän oppi ranskan kielen kuitenkin kouluvuoden aikana. Hän muutti ranskaan yhdessä perheensä kanssa ja he asuivat siellä reilun vuoden verran, kun hän oli 16-17- vuotias. Ranskasta he palasivat takaisin Suomeen ja asuivat täällä pari vuotta, kunnes päättivät lähteä kohti Bahrainia.

 

Muutto Bahrainiin tapahtui vuodenvaihteessa. Ennen muuttoa hän kuvaili tunnelmia sanoilla: ”Mä oon tosi innoissani Bahrainiin muutosta.” Bahrainissa hän puolestaan aikoo omalla ajallaan opiskella arabiaa.

 

Lenan elämä on täynnä uusia seikkailuita ja kovaa tahtoa oppia ja kokea mahdollisimman paljon. Hän on harrastanut lukuisia eri urheilulajeja riippuen siitä missä päin maailmaa on ollut. Suomessa rakkaana harrastuksena on ollut seinäkiipeily, ranskassa lumilautailu Alpeilla asuessa ja Bahrainissa hän aloitti leijalautailun täysin uutena harrastuksena. 

Elämä Bahrainissa

Muuton aika koitti ja heidän perheensä saapui Bahrainiin. Kaikki oli ja on vieläkin uutta ja erilaista verrattuna Suomeen. Hän kuitenkin viihtyy erittäin hyvin. “Ylipäänsä rakastan tätä maata, joka puolella sinisen turkoosi meri ja ihmiset mukavia ja ystävällisiä”, Lena kertoo. 

 

Hän kertoo, että on pystynyt jatkamaan Suomessa alkanutta seinäkiipeily harrastusta ja aloittamaa leijalautailun. Hän myös sai töitä lastenhoidon parissa. 

“Oon opetellut leijalautailua ja löysin kiipeilypaikan netistä ja oon jo osallistunut sellaisiin kiipeily kisoihin”, Lena kertoo innoissaan.

 

Muuttoja maailmalle helpottaa tieto siitä, että nykypäivänä pystyy pitämään helposti yhteyttä ystäviin ja sukulaisiin ympäri maailman.

“On kiva kun pystyy soittamaan vaikka videopuheluita, nähdä ja kuulla toisista, vaikka on toisella puolella maailmaa”, Lena sanoo.

 

Menen minne elämä vie

Hänen elämän katseensa on avoin ja myönteinen, eikä hän koe stressiä tulevaisuudesta ja suunnitelmallisuudesta. Hänellä on haaveena tulla opettajaksi, kansainväliseksi sellaiseksi. 

Kansainvälisenä opettajana hän haluaa saada mahdollisuuden muuttaa maasta toiseen ja kiertää maailmaa mahdollisimman paljon ja oppia uusista kulttuureista sekä ihmisistä. 

 

Ennen mahdollisia opettajan pitkiä opintoja, hän haluaa olla vapaa, nähdä ja kokea mahdollisimman paljon maailmaa. Hän ei halua sitoutua pitkäksi aikaa yhteen paikkaan vielä nuorella iällä. 

 

Lukiosta valmistumisen jälkeen hän tiesi haluavansa pitää ainakin yhden välivuoden. Sen aikana idea Bahrainiin muutosta syntyi ja hän päätti lähteä perheensä mukana uuteen maahan. Kun hän kokee haluavansa muuttaa muualle Bahrainista hän samalla itsenäistyy ja muuttaa ensimmäistä kertaa omilleen. Hän ei tiedä muuttaako hän suomeen enää takaisin vai jääkö muualle maailmalle. 

 

”Menen minne elämä vie” on Lenan suurin suunnitelmansa tulevaisuudessa.