Perussuomalaisten lakialoite  on Trombitin haastateltavien mukaan epätasa-arvoinen. Avioliitossa synnyttävien äitien ei pitäisi saada eläke-etua.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Kettunen on laatinut lakialoitteen, jonka mukaan avioliitossa lapsen synnyttäneen naisen eläkeikää alennettaisiin. Lakialoitteen on allekirjoittanut 16 perussuomalaista.

Ensimmäisen lapsen synnytyksestä eläkeikää saisi alennettua kolmella vuodella, ja kaksi seuraavaa synnytystä alentaisi eläkeikää kaksi vuotta lisää. Näin ollen avioliitossa synnyttävä nainen voisi alentaa eläkeikäänsä jopa seitsemällä vuodella. Perussuomalaisten ehtona on kuitenkin, että toisen puolisoista on oltava Suomen kansalainen.

Perussuomalaisten mukaan uusi laki korostaisi avioliiton merkitystä, ja parantaisi naisen asemaa.

Lapsilisistä ei pitäisi leikata

Lapsilisien leikkaaminen on herättänyt kiivasta keskustelua. Perinteisesti koskemattomasta edusta ei olla valmiita karsimaan helpolla. Yle uutisoi Kansaneläkelaitoksen tekemän selvityksen, jonka mukaan lapsilisän maksaminen tasasuuruisena kaikista lapsista korvaisi leikkaustarpeen. Nykyisin toisesta lapsesta lähtien maksetaan korotettua tukea.    

   

1.Miltä Pentti Kettusen lakialoite kuulostaa?

2.Lisääntyisikö syntyvyys avioliitossa, jos laki astuisi voimaan?                                             

3.Pitäisikö lapsilisistä leikata

  1. Gallup_RiittaRiitta Kärkkäinen, 75

1. Tosi tyhmältä. Ihan huuhaa juttu

2. Kaiken kaikkiaan koko keskustelu on tyhmää. Ihmisistä ei pitäisi keskustella lesboina tai homoina. Kaikkia ihmisiä pitäisi kohdella tasa-arvoisesti mediassa ja uutisoinnissa.

3. Ei pitäisi. Kaikki rakennemuutoksista tulevat maksut ynnä muut osuvat lapsiperheisiin, joten heiltä ei pitäisi enää leikata

Gallup_AnuAnu Viljanmaa, 36

1. Sinänsä hyvältä, mutta miten se kustannettaisiin. Tasa-arvon nimissä miestenkin eläkkeitä pitäisi lyhentää

2.Mahdollisesti.

3. Ei ensimmäisten leikattavien asioiden joukossa. Mutta kun vertaa moniin muihin maihin Euroopassa, niin Suomen lapsilisä on erinomainen asia.

Teksti: Pauli Loukola

Kuvat: Eeva Mäkinen