Designmuseossa aukesi tänään kaksi uutta näyttelyä osana Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Enter and Encounter – Kutsu huomiseen on Designmuseon ja Teollisuustaiteen Liitto Ornamon yhteisnäyttely. Se esittelee designpääkaupunkivuoden 2012 jälkeiseltä ajalta suomalaista nykymuotoilua. Näyttelyllä halutaan kertoa, mitä suomalainen nykymuotoilu on ja, mikä sen status on. Nimi, Enter and Encounter, rohkaisee kohtaamaan muutokset sekä muotoilussa että yhteiskunnassa ennakkoluulottomasti ja positiivisessa hengessä.

Aalto-yliopiston opiskelija Lena Clasing teos Copper Colour Palette, Material and Colour Led Design -kurssilta

Toinen Designmuseossa auennut näyttely on 100 esinettä Suomessa. Näyttelyyn on koottu 100 esinettä jokaista Suomen itsenäisyyden vuotta kohti. Esineitä on lainattu Suomen joka kolkasta: Inarista Helsinkiin ja Pietarsaaresta Punkaharjulle. Hanke käynnistyi Suomen Viron-instituutin toimesta ja se kiertää viidessä eri maassa juhlavuoden kuluessa. Näyttelyn esineitä on mahdollista nähdä myös verkossa osoitteessa 100objects.fi.

“Näyttelyn tarkoitus on inspiroida eri-ikäisiä katsojia miettimään, mikä on heidän sukupolvensa esine”, kertoo Anna Kortelainen, toinen näyttelyn kuraattoreista

 

Enter and Encounter 24.3.-22.10.2017

100 esinettä Suomesta 24.3-28.5.2017

Helsingin Designmuseo

Korkeavuorenkatu 23, Helsinki

 

Ella Kajaste