Kauan odotettu elokuva, jonka jokainen on varmasti nähnyt Disney-versiona. Kaunotar ja hirviö -elokuvan ensi-ilta oli 17.3.2017. Ohjaaja on Bill Condon, jonka tunnetuin ohjattu teos on Twilight: Aamunkoitto ja käsikirjoituksesta on vastannut Stephen Chbosky sekä Evan Spiliotopoulos.

Pääosaa näyttelee Harry Potterista tuttu näyttelijä Emma Watson, jolle on annettu kauniin Bellen rooli. Hirviötä ja prinssiä näyttelee Dan Stevens, joka on tuttu Night at the Museum -haudan salaisuus elokuvasta. Gastonia näyttelee Luke Evans, joka näyttelee kuuluisassa Hobitti -elokuvassa jousimies Bard.

Tarina rakkaudesta ja kauneudesta voi olla herkkä, mutta myös julma. Jokainen on kaunis vaikka ei ulkoisesti pakolla siltä näytä, sisimmässään saatat olla kaikkein kaunein tai komein.

Moni voi olla kateellinen siitä, että näytät kauniille tai sinulla on niin paljon valtaa, että voit sanoa, mitä ikinä haluat. Yksinäinen prinssi, jonka mielestä nuori ja meikattu on erittäin kaunista ei voisi sietää yksinkertaisuutta ja vanhaa. Eräs vanha rouva tarjoaa prinssille erittäin punaista ruusua, mutta prinssi vain nauroi hänelle. Loukkauksesta hän sai kirouksen ylleen, jonka vain todellinen rakkaus voi purkaa. Aikaa hänellä on vain niin kauan, kun ruusussa on vielä terälehtiä. Kun viimeinen terälehti tipahtaa, elää hän ikuisesti hirviönä.

Belle asuu pienessä kylässä ja koko kylä tuntee toisensa. Asukkaiden mielestä Belle on outo, sillä hän vain lukee ja lukee eikä tee töitä niin kuin muut kylän asukkaat. Bellen isä Maurice on kelloseppä. Gaston on ihastunut Belleen ja yrittää saada häntä kanssaan naimisiin, mutta Belle kieltäytyy, sillä Gaston käyttäytyy töykeästi. Bellen isä lähtee myymään kelloaan markkinoille kauas kylän ulkopuolelle. Maurice kuitenkin joutuu ongelmiin matkallaan ja Belle huolestuu isästään. Belle löytää isänsä vanhan linnan vankilasta, mutta törmää siellä hirviöön. Hirviö ei halua päästää Mauricea pois, sillä hän on tehnyt rikoksen. Belle vaati, että saa hyvästellä isänsä, jolloin hän vaihtaa paikkaa isänsä kanssa, vaikka Maurice on sitä vastaan. Belle joutuu asumaan linnassa, jossa tietyt esineet liikkuvat ja puhuvat. Hän tutustuu heihin ja saa selville mitä linnassa on tapahtunut.

Kyläläiset kuulevat, että julma hirviö on vienyt Bellen. He päättävät etsiä hirviön ja lyödä sen.

Gaston tarttuu tilaisuuteen, jotta saisi Bellen omakseen.

 

Elokuvassa on paljon lauluja ja tuttuja kohtia Disney-versiosta. On myös uusia käänteitä, joita en ainakaan itse osannut odottaa koko elokuvasta. Asusteet ja lavastukset oli hienosti toteutettu. Monessa kohdassa olin liikuttua kyyneliin, kun katsoin elokuvaa.

Kun olet katsonut elokuvan, arvostat enemmän luonnollista kauneutta.

 

Tua Sinkkilä