Tulevan viikonlopun kolmekuljettajaa, joita kannattaa seurata.

 

Max Verstappen

Hollantilainen oli Bahrainissa koko viikonlopun nopein, vaikka ei kilpailua onnistunutkaan voittamaan. Yksi pieni virhe päästäessä Lewis Hamiltonia ohi ratkaisi voiton siirtymisen brittikuljettajalle. Mikäli Imolassa päästään ajamaan ilman ongelmia pitäisi Verstappenin voittaa kilpailu. Toisessa harjoitusosiossa Verstappen rikkoi vaihteistonsa. Tämä voi tuoda lisämausteen sunnuntain kilpailuun

Yuki Tsunoda

Upea aloitus japanilaiselle. Sija yhdeksän ja näin ollen Alpha Taurin viikonlopun paras sijoitus. Viimeksi pistesijoituksen otti belgialainen Stoffel Vandoorne olemalla kymmenes. Nykyään hän ajaa E-Formula sarjaa. Joka tapauksessa japanilaisella on suunta vain ylöspäin ja muiden tehdessä virheitä on yllätysmarginaali myös suuri. 

Daniel Ricciardo

 

McLaren – avauksessa australialainen kuljettaja oli seitsemäs. Tallikaveri Lando Norris neljäs. Uuden tallin ja auton opiskeluun menee paljon aikaa, mutta kun tämän saa korjattua on taistelutallin sisällä varmasti tiukka. Ajotahdin löytyessä itsevarmuus kasvaa ja kilpailuissa nähdään hurjia ohituksia. Tästä syystä nostan Ricciardon kolmen parhaan joukkoon.

Suomalaiset

Valtteri Bottaksen on nostettava tasoa mikäli aikoo selättää Red Bullit ( Max Verstappen ja Sergio Perez) ja Hamiltonin. Mahdollisuudet on, mutta aika-ajosijoituksen pitää olla tallikaverin edessä ja lähdön pitää onnistua. Silloin on kaikki auki. Kimi Räikkösellä on vaikea paikka. Tallikaveri on nopeampi ja pisteille pitäisi päästä. Imolassa haluaisin nähdä suomalaiskonkarin ottavan ohjat käsiinsä ja ottavan kauden ensimmäiset pisteet tiimille.

 

Ilmari Savolainen

ilmari.savolainen00@gmail.com