Pääkaupunkiseudun asukkailla on tänäkin keväänä mahdollisuus kantaa kortensa kekoon ympäristön viihtyisyyden lisäämiseksi. Kansalaisten siivoustalkoissa kerätään roskia vapaaehtoisvoimin. Työllä on suuri merkitys ja kaupunki kutsuukin kaikki asukkaat mukaan talkoisiin.

Helsingissä 30. kerran järjestettävät siivoustalkoot laajenevat tänä vuonna myös Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueelle. Talkoiden tarkoituksena on siistiä kaikille yleisiä alueita, kuten rantoja, katuja ja puistoja. Siivottavan alueen saa jokainen valita itse.

Viime vuonna talkoisiin osallistui lähes 25 000 vapaaehtoista. Tänäkin vuonna osallistujamäärän uskotaan olevan suuri. Ison osan vapaaehtoisista muodostavat koululaiset. Mukana on myös esimerkiksi asukasyhdistyksiä ja yksittäisten ihmisten muodostamia talkooporukoita.

Vapaaehtoisten tulee ilmoittautua rakennusviraston asiakaspalveluun. Yhdyshenkilö huolehtii vapaaehtoisille tarvittavat välineet sekä noutaa roskat pois. Lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Helsingin kaupungin kotisivuilta osoitteesta www.hel.fi.

Talkooaika on 7.4.-23.5.2014

ankka_roska_for_tiiu

teksti Tiiu Nurkka
kuvat Joonas Vallius