Kirpputorit tietävät kaikki, mutta mitä tehdä, jos vaatteen sauma ratkeaa, eikä omista ompelukonetta? Trombit tutkii helppoja vaihtoehtoja vaatekaapin sisällön ehostamiselle.

 

Omatoiminen korjaaminen

Kun housunlahkeet pitäisi lyhentää, tai vanhaa mekkoa kaventaa, mene kirjastoon! Kirjasto10:n Kaupunkiverstaalta voi kirjastokortilla varata ajan ompelukoneen tai saumurin käyttöön.

Kaupunkiverstas
Kirjasto 10
Elielinaukio 2 G
00100 HELSINKI

http://www.kaupunkiverstas.fi/

 

Itse, mutta apua kaivaten

Jos taidot eivät riitä omatoimiseen ompelukoneen käyttöön, GingerHeads järjestää Upcycling Center Helsingissä vaatekorjaustyöpajan tulevana perjantaina 10.3.2017 klo 15-19. Pajoja järjestetään myös lauantaisin klo 13-15 26.3.2017 asti. Upcycling Center Helsinki sijaitsee Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon pihalla olevassa konttikylässä.

Upcycling Center Helsinki

Museopiha, Ullanlinnankatu / Designmuseo, Korkeavuorenkatu 23

http://www.designmuseum.fi/fi/events/upcycling-center-helsinki/

Linkki pe 10.03.2017 tapahtumaan:

https://www.facebook.com/events/1232366686878317/

 

Musta on uusi musta

Jos mustat puuvillavaatteet ovat enää vain harmaa muisto alkuperäisestä loistostaan, ne on mahdollista saada lähes uuden näköisiksi kotikonstein. Hanki mustaa pesukoneväriä ja pyöräytä vaatteesi väripesussa. Värjäys onnistuu vaikkapa tavallisille bändipaidoille, joissa on väriä hylkiviä painatuksia. Väri tarttuu luonnonkuitutekstiileihin, tai sekoitemateriaaleihin, joissa on riittävästi luonnonkuitua. Pyykki pitää pestä kertaalleen väripesun jälkeen ja pesukoneessa voi olla järkevä pestä vain mustaa pyykkiä muutamalla seuraavalla pesukerralla. Väriainetta on saatavissa ainakin isommista marketeista. Seuraa pakkauksen ohjeita huolella.

 

Materiaali uusiokäyttöön

Mikäli yrityksistä huolimatta vaatteestasi ei saa enää käyttökelpoista sellaisenaan, voi sen toimittaa Uusix-verstaalle. Verstaalla vanhoista tekstiiliraaka-aineista tehtaillaan jotain aivan uutta hienoa!

Katso ohjeet materiaalin toimittamiseen täältä:

http://www.uusix.fi/34

 

Anni Sulonen