HSL kampanjoi ilmaisin matkakortein uusia asiakkaita
HSL kampanjoi ilmaisin matkakortein uusia asiakkaita

Keski-ikäiset kokevat pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen hankalaksi käyttää.

Helsingin seudun liikenteen (HSL) selvityksen mukaan iäkkäämmät ihmiset kokevat matkakortin hankkimisen, oikean lipun ostamisen ja kortinlukijan käytön vaikeaksi. Yhdessä pienet vaikeudet muuttuvat isoksi hankaluudeksi ihmisten päässä ja sen takia he istuvat mieluimmin tutun auton ratin taakse.

”Kortinlukija ei pure”, huomauttaa HSL:n viestintä- ja markkinointi johtaja Mari Flink.

Joukkoliikenteen suosio on nousussa kaikissa ikäryhmissä yksityisautoilun kustannuksella ja ainoastaan yli 60-vuotiaat yhä ajavat yksityisautoilla entistä enemmän.

”Tottumaton käyttäjä voi kokea esimerkiksi bussin kyytiin nousemisen paineistetuksi tilanteeksi. Näille ihmisille haluamme kertoa nyt käynnistyneellä kampanjalla, että tervetuloa rohkeasti mukaan kokeilemaan joukkoliikennettä”, Flink kertoo.

”Kaikkea ei tarvitse osata etukäteen ja kuljettajalta ja kanssamatkustajilta saa kysyä apua.”

HSL uusii viimevuotisen joukkoliikennekampanjansa, ja keskittyy tänä vuonna iäkkäämpiin ihmisiin. Uudet asiakkaat voivat tilata matkakortin kaikkialla HSL:n alueella kotiinsa. Siihen on ladattu 14 päivän kausilippu. Edun arvo on 55,10- 79,50 euroa.

HSL toivoo, että kampanja tuo heille uusia asiakkaita. Mitä enemmän ihmiset käyttävät joukkoliikennettä, sitä vähemmän pääkaupunkiseutu kärsii yksityisautoilun aiheuttamista haitoista, esimerkiksi päästöistä.

Teksti:  Katri Mustonen

Kuva:  Sonja Heinonen