Näkökulma: Pelicansin koe-laboratoriossa alkaa olla virkistyspullot vähissä

Valmentajapari Petri Matikainen ja Pasi Nurminen aloittivat tämän kauden Pelicansin ruorissa uudella asenteella. Tarkoitus oli esittää kokeilunhaluista jääkiekkoa, jossa vaikeiden vieraskiertueiden jälkeen otettiin reservistä tuoreita miehiä jäälle. Nyt kun Helsingin IFK johtaa puolivälieriä heitä vastaan 2-0, niin alkaa olla viimeisten huoltotoimenpiteiden ja ratkaisujen paikka.

Säälipudotuspeleistä matkansa aloittanut Pelicans voitti Kalpan 2- 1 ja eteni IFK:ta vastaan puolivälieriin. Sarjassa Pelicans riippui köysissä viimeistä iskua vailla, mutta teki ihme- tempun ja käänsi sarjan 0- 1 tappioasemasta edukseen. Siinä Pelicans käytti vahvuuksiaan eli kovaa karvausta kotikentällä sekä tehokasta ajan tappamista johtoasemassa.

Pelicansin ratkaisun avaimet IFK sarjan kääntöön piilevätkin ykköskentän tehoissa, kun Nico Maleniuksen paljon puhuttu luja lyöntilaukaus siniviivasta on menettänyt tehoaan ja vaikutustaan kentällä. IFK vahti Ville Hussoakaan ei olla täysin haastettu oikeilla maalintekopaikoilla, vaan hyökkäykset on jääneet kulmissa pyörimiseksi.

Petu Matikaisen Pelicans otti runkosarjassa kohtuuttoman paljon ja Liigassa eniten kahden minuutin rangaistuksia. Fyysinen kiekko on ollut osa Pelsun uutta ilmettä, ja siitä on näkynyt jo nyt välähdyksiä jäällä. Pystyykö Pelicans haastamaan IFK:n fyysisesti ja kenties satuttamaan jotain sen kärkipelaajia, tosin puhtauden rajoissa?

ice-hockey-570893_640

Lahtelaisten maalivahtiosasto on kunnossa, kun Janne Juvonen maalinsuulla on hyvin peittävä ja rauhallinen kiekon kopittaja. Jotkut maalinedustahässäkät tosin tuottavat Juvoselle pientä hosumista. HIFK on onnistunut ohittamaan Juvosen jo kahdeksan kertaa kahden pelin aikana.

Jos Petu ja Pasi saavat kolmanteen matsiin tiistaiksi uudenlaisen miehityksen, niin pakan sekoittaminen voi hämmentää vastustajaa. Pelicansin pitäisi viimeistään tiistaina ottaa sarjan ensimmäinen voitto. Tuleeko tiistaina jäälle jälleensyntynyt Pelicans, joka pelaa värikästä ja kokeilunhaluista jääkiekkoa, vai yrittääkö se pysyä poterossaan ja varoa virheitä kuten tähän asti?

Teksti: Aleksi Juvonen