Potkua2014_01
Tiina Jukarainen(ens.vas), Tuija Pehkonen ja Heidi Lindström odottavat innolla ottelua. Kuvassa myös Topi Sinivuori Chilin kanssa.

Helsingissä Sonera Stadiumilla potkaistiin käyntiin Invalidiliiton Potkua avustakoiratoimintaan kampanja torstaina.

Kampanjan aikana Helsingin Jalkapalloklubi ja Invalidiliitto järjestävät hyväntekeväisyysottelun, jossa kohtaavat HJK:n naisten edustusjoukkue ja avustajakoirien käyttäjien avustajista koottu joukkue, jota täydennetään julkisuuden henkilöillä. Invalidiliiton joukkueessa pelaavat esimerkiksi Sanni Grahn-Laasonen ja NRJ:n juontaja Tuija Pehkonen. Kokemusta kentälle tuo HJK:n keskikenttäpelaaja Hanna Pyhäjärvi.

Ottelusta kerätyillä tuloilla on tarkoitus saada koulututettua kolme uutta avustakoiraa. Yhden koiran koulutus maksaa noin 20 000 euroa.

Ottelun tuomarina toimii Topi Sinivuori 24. Topi halvaantui liikenneonnettomuudessa 17-vuotiaana ja Topin arjessa on ollut viimeiset vuotta mukana Chili avustajakoira. Chili on älyttömän suuri apu Topillle: ” En olisi muuttanut omaan asuntooon ilman Chilia” Topi antaa yhden esimerkin Chilin avusta arjessa. Avustajakoirat pystyvät esimerkíksi laittamaan pyykkikoneen päälle ja avamaan ja sulkemaan ovia.

Chilin avulla Topi on pystynyt jatkamaan arkea ja valmentaa jalkapallojoukkue Tervakosken Padon c-junioreita.

Lisää tietoa tapahtumasta ja kampanjasta löytyy osoitteesta www.potkua2014.fi

koira info

 

Teksti: Jaakko Haapala

Kuvat: Niko Karumaa