Kun Inex Partners Oy aloitti Keralla 60-luvulla, alue oli sopiva päivittäistavarakaupan suurvarastolle. Sittemmin tilukset kävivät ruokatavaravarastolle ahtaiksi ja toimipaikka siirtyi Sipooseen 2018 vuoden lopulla, jättäen suuren 22 hehtaarin kokoisen varastoalueen tyhjilleen.

Nyt valtavalle alueelle on suunnitteilla rakentaa koulu, päiväkoti, asuntoja sekä liiketiloja. Mahdolliset rakennustyöt alueella voitaisiin aloittaa aikaisintaan ensi vuonna.

 

Sokin pyöreä terässäiliö on yksi Keran maamerkeistä. Alun perin säiliöitä oli kaksi ja niissä säilytettiin öljyä. Nykyään jäljellä olevassa säiliössä säilytetään vettä. Espoo ja S-ryhmä pohtivat teräspallon säilyttämistä jonkinlaisena muistomerkkinä.

 

S-ryhmän toiveena on, etteivät sen tilat lojuisi tyhjillään siihen asti, kun alueen rakennustyöt alkavat.  S-ryhmän kiinteistövarallisuuspäällikkö Leeni Andersson kertoo toivomuksesta saada tiloihin väliaikaiskäyttöä, esimerkiksi liikuntatoimijoita, kulttuuritoimijoita, start up-yrityksiä sekä urban food -ruoan kasvattamista. Alueelle suunnitellut väliaikaistoiminnot vaativat siis todennäköisesti kaupungilta poikkeuslupia. Kaupunki vaikuttaisi suhtautuvan S-ryhmän suunnitelmiin suopeasti.

Kuvat, teksti, video: Sara Turunen