Vasemmistoliiton Lintulahdenkadulla sijaitsevan puoluetoimiston välittömästä läheisyydestä ei tavoitettu valveutuneita kansalaisia.
Vasemmistoliiton Lintulahdenkadulla sijaitsevan puoluetoimiston välittömästä läheisyydestä ei tavoitettu valveutuneita kansalaisia.

Vasemmistoliiton tiistai-iltainen dramaattinen päätös erota hallituksesta oli vuoden suurimpia uutispommeja. Trombitin toimituskin oli hereillä ja jalkautui kansan pariin kyselemään ihmisten mielipiteitä Vasemmistoliiton päätöksestä ja hallituksen toiminnasta yleensä. Tarkoitus oli tehdä kiertohaastattelua Pitkänsillan pohjoispuolen työläiskaupunginosissa, jotka ovat perinteisesti olleet Vasemmistoliiton vahvaa aluetta.

Tulos oli mykistävä: kymmenien yritysten jälkeen kasassa ei ollut kuin yksi haastateltava, jolla oli aiheesta jotain sanottavaa. Virkkeet ”En seuraa politiikkaa”, ”En seuraa uutisia”  ja ”Ei minulla ole tästä aiheesta mitään sanottavaa”  toistuivat mm. Siltasaaren, Harjun ja Sörnäisten alueilta tavoitettujen kansanmiesten- ja naisten epäonnistuneissa haastatteluissa.

Anu Karvinen sai kunnian olla ainoa haastateltava, jolla oli kommentoitavaa aiheesta: "Ensimmäinen reaktio uutiseen oli, että hyvä päätös, joka osoitti selkärankaa Vasemmistoliitolta. Eivät jääneet hallitukseen, jonka toimet ovat ristiriidassa oman ideologian kanssa."
Anu Karvinen sai kunnian olla ainoa haastateltava, jolla oli kommentoitavaa aiheesta: ”Ensimmäinen reaktio uutiseen oli, että hyvä päätös, joka osoitti selkärankaa Vasemmistoliitolta. Eivät jääneet hallitukseen, jonka toimet ovat ristiriidassa oman ideologian kanssa.”

YLE uutisoi helmikuussa vuosittaisen Nuorisobarometrin tuloksista, joiden mukaan suomalainen nykynuori on haluton äänestämään ja toimimaan järjestöissä, eivätkä tätä kiinnosta poliittiset aatteet ja ideologia”. Kiinnostuksen puute politiikkaa kohtaan ei vaivaa kuitenkaan ainoastaan nuoria, sillä Trombitin jututettavista valtaosa oli keski-iässä, tai jo sen ylittäneitä.

Teksti: Tommi Kumén
Kuvat: Veera Visuri