Pekka Rinne pelaa pitkän uransa parasta NHL-kautta. Rinteen Nashville Predators taisteli viime kaudella Stanley Cupista ja erittäin suurella todennäköisyydellä sama taistelu on edessä myös tällä kaudella. Niin vakuuttava Rinne ja Predators on viime aikoina ollut.

Rinne on 35-vuotias suurikokoinen ja atleettinen maalivahti. Ei ole itsestäänselvyys, että kolmenkympin paremmalla puolella hän on löytänyt uuden vaihteen peliinsä. Tällä hetkellä Predatorsin pitkäaikainen luottoveskari on NHL:n ja maailman paras maalivahti.

Rinne on lähempänä NHL:n parhaan maalivahdin palkintoa Vezina Trophya kuin koskaan ennen. Hän on ollut aiemmin ehdolla kolme kertaa Vezina-pystin saajaksi, mutta toistaiseksi pysti ei ole löytänyt tietä Rinteen luokse.

Tämän kauden dominoinnista putkien välissä kertoo myös se, että spekulaatioissa myös Hart Trophy (arvokkain pelaaja joukkueelle) ja Ted Lindsay Award (pelaajien äänestämä paras pelaaja) ovat Kempeleen jätin ulottuvilla. Niitä ei ole yksikään suomalainen voittanut NHL:n historiassa.

Olisi suuri vääryys, jos Vezina Trophy ja jopa Hart Trophy eivät päädy Rinteen käsiin tämän kauden esitysten jälkeen. Hänen tilastonsa on omaa luokkaansa ja Nashville hallitsee liigan kärjessä.

Predatorsilla on myös tulevaisuus turvattu aikana Rinteen jälkeen. Juuse Saros on tulevaisuuden huippumaalivahti, joka on jo nyt näyttänyt kyntensä maailman parhaassa kiekkoliigassa. Saros on saanut rauhassa kehittyä ja imeä oppia tämän hetken maailman parhaalta torjujalta.

Rinteen palkintokaapista löytyy kaksi Suomen mestaruutta Oulun Kärpistä Niklas Bäckströmin apupoikana, ja yksi MM-hopea vuodelta 2014, joten suurin voitto uralta vielä uupuu.

Nyt Rinteellä on loistava sauma putsata palkintopöytä NHL Awardseissa ja nostella Stanley Cupia ennen kuin paita nousee Bridgestone Arenan kattoon.

 

Toimittaja: Janette Färm